Akademski slikar Selver Begić iz Banjaluke u utorak počinje oslikavanje novog murala pod nazivom “Negdje između početka i kraja” koji je izabran kao najbolji na petom međunarodnom konkursu “Paola de Manincor”.

Najbolji mural u Prijedoru za 2017.godinu odabran je u okviru projekta “Prijedor – grad murala” koji realizuje Udruženje likovnih umjetnika Prijedor uz podršku italijanskog Udruženja Program Prijedor iz Trenta i grada Prijedora.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bilo je 37 radova.

Žiri u sastavu: Boris Eremić, Luigi Penasa, Monika Ponjavić, DimTim (Danijela Mršulja Vasić, Iskra Vasić, Milenko Vasić), Lidija Kević, Milijana Marmat i Aleksandra Savić, jednoglasno i sa maksimalnim brojem poena odlučili su da rad Selvera Begića krasi zid Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Prijedoru.

Godišnja međunarodna nagrada za najbolji mural u Prijedoru “Paola de Manincor” sastoji se iz plakete i nagradnog fonda od 3.000 KM (neto).

Podsjetimo, grad Prijedor već krase murali “Šeširdžija” Nataše Konjević iz Banjaluke, “Transformacija” mađarskog strit-art umjetnika Atile Samožija Vidama, “Vrt” rumunskog autora Raula Opree Sadoa te „Grad“ umjetničke grupe „Dim Tim“ iz Beograda.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com