U prijedorskom Savezu nezavisnih socijaldemokrata u toku su unutarstranački izbori.

Posljednjeg dana jula za vršioca dužnosti predsjednika Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Prijedor jednoglano je izabran Saša Bursać.

Na istom sastanku izabrana je i Komisija za provođenje unutarstranačkih izbora koji bi trebalo da budu održani najkasnije do 30.septembra ove godine.

Kako nezvanično saznajemo, upravo pomenuti Bursać ima veliku prednost nad drugim kandidatom Aleksandrom Miljušem za izbor na mjesto prvog čovjeka SNSD-a Prijedor.

Naime, prema nepotvrđenim informacijama, nakon što je održana polovina izbornih konferencija po Mjesnim odborima ove partije (29 od 58 postojećih), njih 26 podržalo je kandidaturu Saše Bursaća za predsjednika GO SNSD Prijedor dok su 3 odbora podržala kandidaturu aktuelnog zamjenika gradonačelnika Prijedora.

Iako je u politici nezahvalno davati bilo kakve prognoze, naročito ako se u obzir uzme i činjenica što je ostalo da se još 29 Mjesnih odbora najjače političke stranke u RS izjasni o podršci jednom od kandidata, vrlo je izgledno ko je glavni favorit za predsjednika GO SNSD Prijedor.

Podsjećamo, dugogodišnji predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Drago Tadić iznenada je preminuo krajem maja.

Tekst i foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti

SAŠA BURSAĆ IZABRAN ZA VRŠIOCA DUŽNOSTI PREDSJEDNIKA GRADSKOG ODBORA SNSD PRIJEDOR