Košarkaši Prijedora započeli su pripreme za narednu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske.

Treneru Danilu Palaliću na prozivci, poslije koje je uslijedio prvi trening u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani javilo se 12 igrača.

-Uspjeli smo da produžimo saradnju sa Nemanjom i Ognjenom Bilanovicem, Markom Blazom, Draganom Vukovićem i kapitenom Srđanom Stakicem što je veoma bitno, jer je neka osnova i okosnica tima ostala. Duško Tadić, Nikola Pašić, Luka Kecman i još neki mlađi igrači iz našeg podmlatka KK Spartak su tu i obaviće taj pripremni period sa prvim timom – priča Palalić.

Tu je još par mladih, interesantnih momaka što su došli iz okoline pa ostaje da se vidi kako će se uklopiti.

Pregovara se sa nekim igračima i u narednih 10 dana Prijedorčani očekuju da će se kompletirati.

-Ne zalijećemo se sa skupim pojačanjima, nego se trudimo da pametno i odgovorno ulažemo naša skromna sredstva u sadašnjost i budućnost košarke u Prijedoru. Liga zvaninčno počinje 22. oktobra, tako da nemamo puno, ali imamo dovoljno vremena da se pripremimo za početak prvenstva. Kompletne pripreme ćemo odraditi u Prijedoru, a planiramo da odigramo pet-šest kontrolnih utakmica – kaže Palalić.

FINANSIJSKI ČISTI

Već dokazani stručnjak Palalić, koji je prošle godine ponio epitet najboljeg trenera Grada Prijedora, želio je da istakne domaćinsko poslovanje ovog sportskog kolektiva.

-Raduje činjenica da smo finansijski čisti, to jest da smo riješili obaveze prema prvotimcima iz prošle sezone i Košarkaškom savezu Republike Srpske i da je klub zaista na zdravim nogama što je rijetkost na prostorima cijele RS – naglasio je Palalić.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com