rtvpd-pomoc-drvar-namjestajDvadeset porodica u Tukovima, Gomjenici i Raškovcu je dobilo komplet namještaja za opremu poplavljenih kuća, a još 20 porodica, u narednim danima, dobiće i građevinski materijal.

Direktor prijedorskog Centra za socijalni rad Jade Javorić kaže da iza ove humanitarne pomoći stoji
Regionalni razvojni servis iz Drvara, ali i kriterijumi po kojim bi pomoć, prema uzusima Evropske unije, trebala stići onima kojima je i najpotrebnija.

– Danas je 20 najugroženijih porodica dobilo namještaj, isto toliko porodica dobiće pakete građevinskog materijala, a kod 40 porodica, koje su najviše osjetile posljedice poplava, nakon ovoga, vršiće se sanacija terena i rekonstrukcija kuća – najavio je Javorić.

Nebojša Jovičić, aktivista Regionalnog razvojnog servisa iz Drvara, rekao je da je ta humanitarna akcija, nakon sagledavanja posljedica majskih poplava, osim Prijedora, podjednako usmjerena i prema Šamcu koji su izabrani između desetak opština koje su članovi te organizacije obišli u periodu maj – jun.

– Zahvaljujem se i donatorima i ljudima koji su nas stavili na spisak. Namještaj i građevinski paketi će nam dobro doći jer nam je u majskim poplavama, u dvije kuće, uništeno kompletno pokućstvo – rekala je tim povodom Koviljka Pekija iz Raškovca.

Zahvalna na ovoj pomoći bila je i Sabira Medić, predsjednica Savjeta Mjesne zajednice Raškovac, koja do sada, ne računajući vaučere iz Fonda za obnovu Republike Srpske, nije dobila nikakvu pomoć za obnovu poplavljenog domaćinstva.

– Do sada sam učestvovala u svim akcijama pomoći onima koji su u Raškovcu osjetili posljedice poplava. Sebe nikad nisam isticala u prvi plan, pa ovu pomoć, prvu takve vrste, uz zahvalnost Regionalnoom razvojnom servisu, gradu Prijedoru i Centru za socijalni rad, shvatam i kao podršku dobrom i korektnom radu – poručila je Sabira Medić.

RTV Prijedor