Rudar-Prijedor je u zaostaloj utakmici 4.kola Prve lige Republike Srpske savladao Željezničar Sport tim sa 2:1, a ispostavilo se da riječi hvala iz redova „rudara sa Sane“ za novajliju iz Banjaluke, kojeg na terenu predvodi igrač-trener Branislav Krunić, prije početka susreta nisu bile bez osnova.

– Fudbal je još jednom pokazao svoju nepredvidljivost. U prvih pet minuta pogodili smo stativu i prečku, imali nakon deset minuta prednost od 1:0. Umjesto da kada smo u nastavku imali dva gola viška, poslije solidnog prvog poluvremena, damo još jedan gol i riješimo pitanje pobednika, ispostavilo se da je rezultat od 2:0 najopasniji – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Možda je i ovakav rasplet protiv „Želje“ dobro došao da momci shvate da ne smije da bude opuštanja i da shvate da odgovornosti u igru mora da bude svih 90 minuta. Ipak, nije im bilo lako na psihološkom planu, s obzirom da su svi susreti odigrani, a samo tri boda su ih zadržavala u vrhu tabele.

– Pomislili smo da je utakmica već završena, još jedan i riješimo pitanje pobjednika, dozvolili smo protivniku da nas sopstvenim greškama ugrozi, da smanji na 2:1 i vrati se u utakmicu. Do kraja nismo imali pravo na kiks. Ipak mislim da smo zasluženo pobijedili. Raduje me što je Stefan Gavranović uspio da postigne gol, s obzirom u prethodnoj utakmici zbog pauze nije bio najspremniji – naglasio je Jelisavac.

Njegove izabranike očekuje težak period, sa ciklusom mečeva srijeda-subota, ali vjeruje da već u subotu protiv Kozare u Gradišci može ostvariti novu pobjedu.

Izvjesno je da će Prijedorčani biti lišeni usluga pouzdanog kapitena Nemanje Marića, pošto ima tri žuta kartona.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com