Brojni Prijedorčani koji su se u srijedu oko 14 časova našli u šetališnoj zoni (ulica Kralja Petra I Karađorđevića) ostali su zatečeni.

Naime, na Malom gradskom trgu iznenada se pojavio putnički automobil „Reno“, koji je, ne mareći za brojne pješake, nastavio svoj put prema kraju šetališta.

-Koliko mi se čini, automobil je došao iz pravca Patrije, odnosno glavnog gradskog trga. Ne znam kuda je uopšte ušao u šetalište i kako mu je palo na pamet da se vozi ovuda, između bašti kafića i brojnih pješaka. Većina prolaznika je sve ovo posmatrala sa nevjericom. Bilo je tu i djece, beba u kolicima, starijih ljudi. Međutim, vozač se nije obazirao nego je nastavio svoj put kroz šetalište a ljudi su se sklanjali ispred njega. Prava je sreća da nikog nije zakačio, koliko sam vidjela. Nevjerovatno – rekla nam je jedna Prijedorčanka koja je svjedočila ovom događaju na Malom trgu.

Postavlja se pitanje kako vozač automobila, ako je već zalutao i greškom ušao u šetalište, nije ubrzo shvatio da se nalazi u zoni zabrane saobraćaja, pa se zaustavio i tražio najbezbjedniji način da se vrati na pravi put.

Umjesto toga, nastavio je da vozi dalje rizikujući da nekoga povrijedi.

U nastavku vam donosimo dio ove „sulude“ vožnje koji su zabilježili naši čitaoci.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com