Rudar-Prijedor u odgođenoj utakmici četvrtog kola Prve lige Republike Srpske dočekuje danas u 17 časova na Gradskom stadionu debitanta u ovoj konkurenciji, ekipu banjalučkog Željezničar Sport tima.

Utakmica je trebala da se odigra u subotu, ali je zbog velike kiše otkazana, pošto se nisu vidjele linije na terenu.

– Žao nam je što se nije odigrao meč, ali možda je ovako i bolje, jer se nadamo da će uslovi biti znatno povoljniji, a da će oba rivala imati priliku da se pokažu u lijepom izdanju poklonicima „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ – priča šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

„Rudarima sa Sane“ dobro su poznate vrijednosti rivala iz „predgrađa“ glavnog grada Srpske, jer su se u nekoliko navrata sastajali u prijateljskim odmjeravanjima snaga.

Ovog ljeta Banjalučani su, kao domaćini, slavili rezultatom 3:1.

-„Željo“ je ozbiljan i organizovan klub. Ima mladu i poletnu ekipu, koju predvodi iskusni Branislav Krunić, svakako da ih moramo ozbiljno shvatiti, ukoliko želimo da osvojimo sva tri boda – naglašava Jelisavac.

Strateg domaćih nema većih problema oko igračkog kadra.

Pored povrijeđenog Ervina Ćatića, koji je radio slabijim intenzitetom, jedino se na prehladu žalio Milan Šakić.

– Uz svo uvažavanje protivnika od nas, ipak, shodno i ambicijama da budemo u vrhu tabele, sve zavisi. Tako se moramo i postaviti prema novom izazovu. Ukoliko budemo dali sve od sebe i imali dobar pristup, želju i odgovornost ni pozitivan rezultat, sigurno, neće izostati-kategoričan je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com