Po svemu sudeći, Srpska demokratska stranka Prijedor i dalje je podijeljena na dva tabora.

Uoči aprilskih izbora za predsjednika Gradskog odbora bilo je očigledno da nešto ne štima u ovoj partiji.

Na jednoj strani se našao dugogodišnji predsjednik SDS-a Prijedor Dušan Berić i Ratko Stojić kojeg je on podržao za svog nasljednika, dok se na drugoj strani našao Milan Tubin koji je dobio podršku poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Borislava Bojića i vrha stranke.

U javnosti su se čule informacije da je bilo i fizičkih sukoba ali izbori su privedeni kraju i Tubin je postao novi prvi čovjek prijedorskog SDS-a na Skupštini ove stranke koju je obilježilo prisustvo privatnog obezbjeđenja, istjerivanje novinara iz sale nakon uvodnih minuta kao i nekoliko dugogodišnjih članova stranke koji su tvrdili da im je zabranjeno prisustvo iako su članovi Mjesnih odbora.

Potom je na obilježavanju Petrovdana, krsne slave SDS-a u Prijedoru, bilo lako uočljivo neprisustvo Berića, Stojića i još nekih članova.

Kasnije se saznalo da su oni u isto vrijeme slavu stranke obilježavali u Ljubiji.

Nedavno je na Facebook profilu SDS-a Prijedor postavljena obavijest u kojoj se navodi da se Dušan Berić i Ratko Stojić na terenu lažno predstavljaju kao rukovodstvo Gradskog odbora Srpske demokratske stranke i time na nelegalan način sazivaju sastanke Mjesnih odbora i podrivaju rad stanke.

Takođe su obavješteni svi članovi SDS-a Prijedor da se ne odazivaju na ovakve nelegalne sastanke, te da se odazivaju jedino sastancima koji su odobreni i sazvani od strane zvaničnog rukovodstva SDS-a Prijedor i predsjednika Gradskog odbora Milana Tubina.

Ipak, nekadašnji predsjednik prijedorskog SDS-a i aktuelni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Dušan Berić, i dalje uživa povjerenje dijela članstva.

Po svemu sudeći, SDS Prijedor je podijeljen na dva tabora, jedan koji podržava bivšeg a drugi koji podržava aktuelnog predsjednika.

Kako nezvanično saznajemo, u rukovodstvu Srpske demokratske stranke Republike Srpske svjesni su određenih stranačkih problema u gradu na Sani, pa je potpredsjednik ove stranke Drago Bundalo dobio zadatak da pokuša svojevrsnu „miridbu“.

Da li će aktuelni načelnik opštine Kostajnica Bundalo uspjeti da pomiri suprotstavljene strane, ostaje da vidimo u narednom periodu.

Tekst i foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com