sdspd-beric-reakcijePredsjednik Gradskog odbora Srpske demokrtaske stranke /SDS/ Prijedor Dušan Berić izjavio je danas da je ova stranka doživjela vrlo nekorektne i drske napade gradonačelnika Prijedora Marka Pavića nakon što je Klub odbornika ove stranke na posljednjem zasjedanju Skupštine grada Prijedora iznio primjedbe na izvještaj o radu gradonačelnika i administrativne službe grada za 2013. godinu.

“Zbog ukazivanja na činjenice napisane u izvještaju gradonačelnik je spomenuo u svom obraćanju klubu odbornika SDS-a riječi poniženja, mržnje, bolesnih namjera i druge nedostojne riječi, kojima nije mjesto na gradskoj skupštini. Ja takve riječi nikada neću nikome govoriti, a svaka izgovorena riječ je slika onoga koji tu riječ izgovori”, rekao je Berić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On smatra da se na taj način odbornicima iz SDS-a pokušava zabraniti da govore svoje mišljenje i iznose primjedbe utemeljene na činjenicama koje su napisane u izvještaju.

“I dalje apelujem na skupštinu grada da u program rada za 2014. godinu uvrsti 13 amandmana SDS-a koji uglavnom govore o potrebi da se javno iznesu podaci o trošenju budžetskih sredstava”, dodao je Berić.

Osim protiv izvještajao o radu gradonačelnika za 2013. godinu, SDS je na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta 19. marta glasao i protiv Odluke o utvrđivanju prosječnih cijena radova opremanja gradskog građevinskog zemljišta za 2014. godinu jer se, prema Berićevim riječima, njome legalizuje plaćanje radova više nego što oni realno vrijede i otvara mogućnost zloupotrebe budžetskih sredstava i prelijevanje istih u privatne džepove.

“SDS je glasao i protiv Odluke o određivanju radnog vremena za pravna lica i preduzetnike koji obavljaju trgovačku, zanatsku i uslužnu djelatnost, dakle radi se o radnjama u kojoj velike kazne i veliki raspon od najniže do najveće kazne, čak jedan prema pet, ostavlja inspekciji veliki prostor za manipulaciju, ucjene i korupciju”, dodao je Berić.

On je pozvao pravna i fizička lica, grupe i udruženja koje imaju prijedloge kako bolje urediti razne oblasti u životu građana i firmi za koje je ovlaštena gradska administracija, da ih dostave SDS-u čiji će ih odbornici iznositi na sjednicama lokalnog parlamenta.

SRNA