Pripremajući se za naredno prvenstvo Premijer lige BiH, rukometrašice „Mire“ iz Prijedora osvojile su prvo mjesto na međunarodnom turniru održanom u gradu na Sani, zahvaljujući najboljoj gol-razlici, jer su sve tri ekipe na takmičenju imale po pobjedu i poraz.

Izabranice trenera Ljubice Ivetić savladale su u odlučujućem meču sastav premijerigaša „Bihaća“ sa 28:23(12:9), a u prvom susretu ovog takmičenja poražene su od drugoligaša susjedne Hrvatske, ekipe „Vukovara“ 17:18(6:8).

Bišćanke, koje je predvodila Azra Bašanović, „Mirin“ prvi strijelac prošle sezone, bile su bolje od Vukovarki i pobijedile ih sa 23:20(12:8).

Domaće je zabrinula povreda koljena Dragane Dojčinović, koja je po svemu sudeći ozbiljnije prirode.

– Iskoristili smo priliku da u okviru 14.međunarodnog turnira veterana „Prijedor 2017“ organizujemo mini-turnir. Sa Vukovarom smo uspostavili saradnju baš prošle godine u ovo vrijeme, odigravši utakmicu, a gostovali smo kod njih januara, na turniru u njihovom gradu. Sa Bišćankama imamo višegodišnju saradnju -priča Ivetićeva.

Prijedorčanke su u prethodnom periodu pažnju posvetile radu na fizičkoj spremi, a samo tri puta trenirale sa loptom. Osjetilo se to u njihovoj igri na parketu sportske dvorane „Mladost“.

– Svakako se nije moglo očekivati da sve bude na svom mjestu, ruke i noge su „teške“. Sem toga, ekipa je poslije promjena, prvi put odigrala u ovom sastavu. Tačnije, kombinovali smo sa postavom, tražeći najbolje pozicije za igračice. Sve tri ekipe odigrale su korektno, pružile maksimum borbenosti i zalaganja, kao da je riječ o borbi za bodove. Vjerujem u svoje djevojke i jedino što je sigurno trebaće strpljenja kako bi se uigrale i pružale što bolje partije – zaključila je Ivetićeva.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ŽRK „Mira“ Prijedor