Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, PU Prijedor dana 28.08.2017. godine oko 02:50 časova u Prijedoru, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela, zatekli su te lišili slobode lice P.Š. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Teška krađa“ i „Teška krađa“ u pokušaju.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je, da je lice P.Š. počinilo krivično djelo „Teška krađa“ u pokušaju na način da je dana 28.08.2017. godine oko 02:40 časova, nasilno razbio izlog staklo na trgovačkoj radnji u Prijedoru, kojom prilikom se aktivirao alarmni sistem u navedenoj radnji, nakon čega se osumnjičeno lice udaljilo sa lica mjesta.

Takođe je utvrđeno da je osumnjičeno lice, neposredno nakon izvršenja naprijed navedenog krivičnog djela, nasilno ušlo u unutrašnjost ugostiteljskog objekta u Prijedoru, sa namjerom sticanja protivpravne imovinske koristi, odakle je otuđilo manju količinu novca i alkoholog pića, čime je počinilo krivično djelo „Teška krađa“.

Prilikom lišenja slobode kod lica P.Š. pronađeni su te privremeno oduzeti predmeti koji potiču iz naprijed opisanog krivičnog djela.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica P.Š. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

PU Prijedor
Foto – ilustracija