Ovo je priča o 27-godišnjem Prijedorčanu Harisu Čehiću poznatijem Haris Amilli koji je kao dječak 1995. godine otišao sa sestrama i majkom prvo u Njemačku, a nakon pet godina u Ameriku.

Kaže bez oca je ostao kada je imao samo pet godina. Nastradao je u saobraćajnoj nesreći, a da stvar bude gora Haris i jedna od sestara bili su u tom trenutku u vozilu sa ocem. Nerado se prisjeća tog traumatičnog perioda u životu i ne voli da priča o tome.

– Ne mogu da izbacim taj trenutak iz glave. Imam osjećaj kao da je jučer bilo. Strašna trauma mi je ostala za cijeli život – sjeća se ovaj mladi pjevač.

Sa 10 godina dolazi u Ameriku sa sestrama i majkom koja je u tom trenutku bila bolesna, a o njemu su se brinule sestre.

Dodaje da je sa 16 godina počeo raditi i na sve moguće načine pokušavao da zaradi koji dolar kako bi pomogao svojoj porodici.

– Sa porodicom doselio sam se u Connecticut blizu New Yorka. Tu je mnogo izbjeglica iz svih krajeva svijeta. Brzo sam se povezao sa mnogim afroamerikancima, kinezima, latinosima, poljacima.

Dodaje da je “furka” bila hip-hop muzika pa je polako upoznavao taj način izvođenja i kulturu te muzike.

– Nakon nekog vremena odlučio sam se ozbiljnije baviti američkim hip-hopom. Jednostavno me krenulo. Pronašao sam se tu i uživao u stvaranju muzike koju volim- kaže Amilli.

Otvorio je i svoju web stranicu gdje je prezentovao svoju muziku i tako se povezao sa mnogim slavnim američkim izvođačima.

Prije pet godina Harisu i njegovom prijatelju Jitti poznatiji kao „Jitta On The Track“, pruža se nevjerovatna prilika – da surađuju sa američkim reperom Drake-om, J. Cole-om, Meek Millom, French Montanom, Waka Flockom i 2 Chainzom. Kaže da je prodavao oko 10 hiljada cd-ova u roku od mjesec-dva.

– Jitta je također izvođač, producent i tekstopisac. Radio je a najvećim muzičkim imenima u Americi. Novac je tu samo je bitno znati prave ljude.

Trenutno se bavim više kreativnoim pravcem, promocijama i marketingom. Živim američki san- rekao je on.

Naglasio je da razmatra nekoliko ugovora koje su mu predložile neke muzičke producentske kuće.

– Akobogda sve će doći na svoje mjesto i imaćemo mogućnost da se popnemo na veći nivo ovdje u Americi-tvrdi Amilli.

Kaže da mu jako nedostaje Bosna iako dugo nije dolazio. Ponesen osjećajem nostalgije počeo je pisati pjesme na bosanskom.

– Iako mi teško ide bosanski dugo sam tu, počeo sam pisati pjesme na svom jeziku, pa sam kombinovao sa engleskim. Mlađoj raji se to sviđa pa sam se odlučio ozbiljnije baviti tim- rekao je Haris.

Sedmog jula izbacio je album „TRAP LOVE EP“ i kako kaže zadovoljan je jer je album dobro prihvaćen.

– Na albumu se nalaze četiri pjesme, pola na bosanskom, pola na engleskom jeziku. Ganjam neki svoj zvuk ne pratim trendove sa Balkana. Cilj mi je da nešto totalno drugačije napravim- kaže ovaj mladi muzičar.

Fokus mu je kako tvrdi da radi američke pjesme pošto ima razne mogućnosti i veću zaradu neko kod nas.

– Imam nekoliko velikih projekata koje planiram realiziovati do kraja ove godine pa ćemo vidjeti šta će biti-zaključio je Haris.

Muziku osjeća u srcu i to mu je kako reče prva ljubav. Ono što je istakao jeste da cijeni rad Bube Corellija, Jale Brata, Raste te Cobya.

– Volio bih sarađivati sa njima jako ih cijenim i ono što rade je veoma dobro. Slično mom fazonu. Poslao sam nedavno e-mail Jalinom managmentnu ali ništa se nije desilo. Čekam da mi odgovore, pa možda i napravimo neku dobru pjesmu- kaže Haris.

Dodaje da je u međuvremenu iz dosade sam uradio freestyle na engleskom koristeći Jalinu muziku za pjesmu “BAD” i oduševljen je reakcijama svojih pratilaca na Instagramu.

– Vidio je i Jala pa mi je ostavio komentar na Instagramu. Nisam to očekivao – zaključio je Amilli.

– Nedostaje mi Bosna iako sve imam u Americi. Ovaj grad je poseban to se opisati ne može. Želim kupiti stan ovdje. Nijedan grad nije sličan Sarajevu – tvrdi Haris.

Expres Magazin