„Rudari sa Sane“ su u prvom ovosezonskom predstavljanju pred svojim navijačima slavili minimalnu, ali zasluženu pobjedu, Rudar-Prijedor: Napredak 1:0.

Gol odluke postignut je u 8.minuti.

Draško Lolić je iz slobodnog udarca sa lijeve strane ubacio loptu pred protivnički gol, a u gužvi, uz nekoliko odbijanja, najspretniji je bio najbolji akter meča Ognjen Jaćimović, koji se drugi put upisao u listu strijelaca u prvenstvu Prve lige Republike Srpske za drugi trijumf Prijedorčana.

Mogli su izabranici trenera Zlatka Jelisvca do poluvremena da povećaju prednost.

U 34.minuti udarac Lolića iskosa sa desne strane odbranio je golman gostiju Nikola Arnautović, a u 40.minuti Demir Jakupović nije krunisao dobru akciju svog tima, pošto je sa 13-14 metara neometan tukao kraj desne stative.

U nastavku gosti iz Donjeg Šepka zaigrali su ofanzivnije, pa je viđena otvorena igra oba tima, ali sa dosta „preskakanja“ sredine terena, kako bi se što prije došlo do pozicije da se ugrozi gol rivala.

U 66.minuti Zoran Matić je nakon prodora sa lijeve strane idealno centrirao, ali je je udarac njegovog kapitena Ljubiše Jovanovića iz blizine zaustavio sigurni čuvar mreže domačćih Nemanja Petrović.

Rudar-Prijedor: Napredak 1:0(1:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 200
Sudija: Dragan Žarić (Kotor Varoš) 7
Strelac: Jaćimović u 8.minuti
Žuti kartoni: Marić, No.Petrović (Rudar-Prijedor), Sladoje (Napredak)

RUDAR-PRIJEDOR:
Ne.Petrović 7, No.Petrović 6,5, Jakupović 6,5 (od 90. Popović -), Lolić 7, Šakić 6 (od 56. Gavranović 6,5), Vojnović 6,5, Pekija 6,5, Pecelj 7, Jaćimović 7,5, Marić 7 (od 81. Jandrić -), Davidović 7

NAPREDAK:
Arnautović 7, Biberdžić 6, Veselinović 7, Mijailović 6,5, Sladoje 6,5, Zarić 6,5, Pantić 6,5 (od 90. Lukić -), Marić 6,5 8od 84. Petrović -), Jovanović 6,5, Stojanović 7, Matić 7

Igrač utakmice: Ognjen Jaćimović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com