Sabahudin Garibović (48), odbornik Stranke demokratske akcije (SDA) u skupštini grada Prijedor, osumnjičen je da je falsifikovao dokumente kako bi ostao predsjednik Saveza udruženja logoraša regije Banjaluka.

Iz Policijske uprave Prijedor su saopštili da je protiv S. G. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Naime, Garibović je kao predsjednik ovog Saveza, bez prethodnog održavanja njegove Skupštine, sačinio izvod iz zapisnika o produženju svoga mandata do kraja 2019. godine.

– Izvod iz zapisnika osumnjičeni je predstavio kao istinit, ovjeravajući sadržaj službenim pečatom – saopštili su iz PU Prijedor.

Garibović za “EuroBlic” tvrdi da će se na Sudu dokazati njegova nevinost, te da su zapisnik potpisale ovlaštene osobe.

– Ja sam kao član UO u Savezu logoraša BiH, zajedno sa još nekima, ukazivao na nepravilnosti u radu Saveza i trošenje novca na sve i svašta, i zato se na mene predsjednik državnog Saveza okomio – kaže Garibović.

Ubijeđen je da to što je osumnjičen za krivično djelo neće narušiti njegov politički imidž koji gradi.

Međutim, Garibović je tri mjeseca prije ulaska u Skupštinu grada Prijedora prošle godine otpušten iz prijedorskog “Vodovoda”.

Izvori “EuroBlica”pričaju da je Garibović bio inkasant u Kozarcu.

– On je sam odjavljivao potrošače “Vodovoda” sa mreže u Kozarcu, a ljudi su živeli u kućama i trošili vodu. Nagovarao je ljude da ne plaćaju vodu jer će je platiti Međunarodna zajednica – priča naš sagovornik.

Garibović je i prije pet godina zaradio krivičnu prijavu, kada je tokom obiježavanja godišnjice stradanja, na svim đačkim torbama bila ispisana reč genocid.

Iz Saveza BiH kažu nema ličnih motiva

Iz Savez logoraša BiH kažu da su članice Saveza regije Banjaluka uočile brojne nepravilnosti i zloupotrebe, te da je nakon toga traženo da nadležni to ispitaju.

– U našem postupanju, nije bilo nikakvih ličnih motiva kako to sugeriše Sabahudin Garibović – saopštili su iz Saveza i dodaju da je Garibović razriješen svih funkcija voljom Skupštine Saveza Banjaluka.

Bio je osam godina predsjednik Udruženja logoraša “Kozarac”, a potom tri godine Saveza regije Banjaluka.

EuroBlic