Sa puno optimizma fudbaleri Rudar-Prijedora u prvenstvu Prve lige Republike Srpske dočekuju u subotu od 17.30 minuta na Gradskom stadionu u Prijedoru ekipu povratnika u ovaj rang takmičenja, Napredak iz Donjeg Šepka.

Šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac može za ovaj susret da računa na sve raspoložive snage, pa je prisutna želja njegovih izabranika da trijmfom „ovjere“ uspješan start i bodove u Janji protiv Podrinja i na najbolji način se prvi put ove sezone predstave svojim navijačima.

– Poslije pobede na startu nad Slogom, Napredak dolazi rasterećen, jer nema šta da izgubi. Najavili smo borbu za povratak u Premijer ligu BiH i tako se moramo i ponašati. Najveći protivnik biće nam neuslovan teren, ali atmosfera u ekipi je odlična i očekujemo sva tri boda. Problema u svlačionici nije bilo ni kada smo se pred start prvenstva zbog slabih rezultata u posljednje dvije provjere našli na udaru medija, a pozvao bih publiku da nas podrži – rekao je golman Prijedorčana Nemanja Petrović.

Rudar-Prijedor je ovog rivala posljednji put je ugostio 21.marta 2015.godine u okviru 15.kola, kad je pod vođstvom trenera Zorana Bujića hitao ka bh.eliti.

Slavio je pobjedu od 2:1.

Susret je odigran u Ljubiji, a iako je Napredak poveo preko Ivana Ninića domaći su napravili preokret i slavili golovima Dejana Kojića i Filipa Arežine.

Zanimljivo je da je posljednjepomenutog zamijenio Stefan Gavranović i uz Nemanju Pekiju (tada je izostao) jedini je još ostao iz tog sastava.

Inače, Rudar-Prijedor je ponovo počeo da nastupa u svojoj “originalnoj” boji dresova, zeleno-crnoj kombinaciji.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com