saobracajka-djecak-kozarac (1)Neoprezni vozač automobila marke „Volvo“ udario je svojim vozilom učenika Osnovne škole „Kozarac“ na pješačkom prelazu ispred glavnog ulaza u školsko dvorište.

Saobraćajna nesreća se desila jutros oko 10 časova.

Kako nezvanično saznajemo, vozilom je upravljao Kozarčanin starije životne dobi, a udareno dijete je učenik trećeg razreda koji je izišao iz škole tokom odmora.

-Dječak je prelazio pješački prelaz kada je iz pravca mjesne zajednice/policije naišao automobil koji ga je „pokupio“. Izgledalo je strašno ali nakon što su djetetu, koje je ležalo na asfaltu pritrčali prolaznici, vidjelo se da je pri svijesti. Nadam se da neće biti težih posljedica po nesretnog dječaka – rekla nam je jedna od prodavačica iz obližnjeg trgovačkog objekta koja nije željela da se predstavi.

saobracajka-djecak-kozarac (2)Za vozača pojedini mještani tvrde da mu je u Švedskoj zabranjeno upravljanje automobilom, dok ovdje posjeduje važeću dozvolu.

Sa druge strane, neki Kozarčani kažu da pomenuta osoba glavnom ulicom kroz ovo mjesto nikada nije vozila brže od 20-30 km/h i da postoji mogućnost da mu je pozlilo pa je izgubio kontrolu nad automobilom.

Prema za sada dostupnim podacima, povrijeđeni dječak se trenutno nalazi u prijedorskoj bolnici sa težom tjelesnom povredom (prelomom ruke).

Treba istaći i činjenicu da na licu mjesta nije bilo vidljivih tragova kočenja.

Uviđaj su obavili pripadnici saobraćajne policije CJB Prijedor, a promet glavnom ulicom u Kozarcu je gotovo sat vremena preusmjeravan na okolne saobraćajnice.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić