Novajlija u Regionalnoj ligi Republike Srpske-grupa Zapad, ekipa Sloge iz Rakelića, bez dozvole da igra na svom stadionu u Saničanima, remizirala je u Prijedoru protiv iskusne ekipe Kladara 1:1.

Ta činjenica, kao i da su sa previše respekte ušli u meč na „Poljani“ sputala je izabranike trenera-igrača Nebojše Šodića da u prvom poluvremenu pokažu šta znaju i umiju.

Umalo da iskusni gosti ne dođu u 12.minuti u vođstvo.

Njihov kapiten Goran Zelenac je „dugom“ loptom pred golom Rakelićana našao Nemanju Jankovića koji sa nekoliko metara ne tuče najbolje, pa je golman Draško Tica bio na mjestu.

Poslije prekršaja u svom šesnaestrecu Dražena Resanovića u 19.minuti nad Stefanom Gajićem, Radan Zelenac je bio siguran sa „bijele tačke“ za 0:1.

Međutim, sudija Milan Simić iz Krupe na Vrbasu nije tako lako dosudio najstrožu kaznu do odmora, a mogao je u dva navrata posebno kada je oboren najbolji akter meča Siniša Objedović.

U 43.minuti Goran Tadić je poslije brze kontre svog tima sa oko 20 metara iskosa sa lijeve strane pred kaznenim prostorem protivnika fino primojetio da je golman Vladimir Gvozdić izašao, lobovao ga, ali je lopta otišla kraj suprotne stative.

Nastavak susreta pripao je domaćima.

Imali su inicijativu, želju i htijenje da potvrde da svojim dobrim partijama nisu slučajno izborili plasman u viši rang.

U 59.minuti Siniša Objedović je iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Izjednačujući gol postignut je takođe sa penala.

Čuvar mreže ekipe Kladara Gvozdić je nepropisno zaustavio Tadića, a potom ga je Srđan Torbica poslao u njegovu lijevu, a loptu u suprotan donji desni ugao.

SLOGA (R): KLADARI 1:1(0:1)

Prijedor
Stadion: „Poljana“
Gledalaca: 100
Sudija: Milan Simić (Krupa na Vrbasu) 7
Strijelci: Torbica (iz penala) u 82. za Slogu, a R.Zelenac (iz penala) u 19.minuti za Kladare
Žuti kartoni: Tadić (Sloga), Gvozdić (Kladari)

SLOGA:
Tica 7, Kecman 6,5, Resanović 7, Si.Objedović 7, Tambić 7 (od 67. Šodić -), Sa.Objedović 6,5 (od 90. Rokvić -), Tadić 7, Stanković 7, Torbica 7, Radanović 6,5 (od 61. Krneta 6,5), Čačić 7

KLADARI:
Gvozdić 6,5, Ačić 6,5, Došlov 6,5, R.Zelenac 7 (od 82. Keba -), Marjanović 6,5, Malić 6,5, Jalić 7, Todorović 7, Gajić 7, G.Zelenac 7, Janković 6,5

Igrač utakmice: Siniša Objedović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com