dobro jutro komsija 2-premijera (2)

Aplauzom na otvorenoj sceni, filmska publika u Prijedoru je ispratila film „Doboro jutro, komšija 2“ koji je, u produkciji Informativno-poslovnog centra „Kozarski vjesnik“ i BN televizije, premijerno prikazan u u sali prijedorskog kina „Kozara“.

Direktor IPC-a „Kozarski vjesnik“ Zoran Sovilj je podvukao da to nije prvi projekat kojim ta medijska kuća, koja objedinjuje televizijsku, radijsku i novinsku djelatnost, iskoračuje u svijet filma.

– Mi se uvijek trudimo da i u uslovima teške ekonomske krize djelujemo informativno, jer na taj način prezentujemo i našu medijsku kuću ali i naš grad. Ovom prilikom zahvaljujem se Gradskoj upravi i gradonačelniku Marku Paviću na podršci i, naravno, BN televiziji i vlasniku Vladi Trišiću koji su nam, u suštini, omogućili da realizujemo jedan ovakav projekat – rekao je Sovilj.

– Ovo je priča o jednom svadbenom običaju, miridbi, zapravo nastavak ranije započete filmske priče gdje se, sticajem okolnosti, dešavaju neke nepredviđene stvari sa puno komičnih situacija – rekao je scenarista filma Pero Špadić i dodao da je ovaj projekat najbolji dokaz da i niskobudžetni filmovi, sa skromnim ulaganjima od 20.000 maraka, mogu dati dobre rezultate.

– To se moglo primjetiti i prije dvije godine, kad smo raspolagali sa skromnijim budžetom od 5.000 maraka, jer sam od direktora BN televizije čuo da je naš zajednički film, kada je god pušten, imao duplo veću gledanost od njihovog drugog dnevnika, pa čak i serije „Selo gori a baba se češlja“ koja je išla kao repriza na BN televiziji – ističe Špadić.

Flim o komšijskim zavrzlamama, koji je režirao Željko Kasap, a u kojem igraju Mirela Predojević, Radenka Ševa, Aleksandar Stojković, Željko Kasap, Rade Stupar, Dean Batoz, Zlata Kogelnik, Želimir Rivić i mnogi drugi, bi naredne godine trebao doživjeti i treći nastavak. Na BN televiziji bi tada, ako se ostvare sadašnja predviđanja, trebala krenuti i i serija od 40 do 50 epizoda koje će samo rasplesti komediografsku nit iz dva dosadašnja nastavka filma „Dobro jutro, komšija“.

Tekst – RTV Prijedor
Foto – Aleksandar Drakulić
dobro jutro komsija 2-premijera (3) dobro jutro komsija 2-premijera (4) dobro jutro komsija 2-premijera (1)