Slađan Janjanin, bokser iz Prijedora, nastavlja pobjedničku seriju u ringu trasirajući put za profesionalni meč u Americi što bi bila kruna njegove karijere.

On je proteklog vikenda u svom 24. meču protiv Tuzlaka Mirze Ganića (WBO verzija, kategorija do 72,5 kg) ostvario 23. pobjedu u karijeri, što mu je deveti uzastopni trijumf i ukupno 18. pobjeda nokautom.

– Ganića sam savladao nokautom u prvoj rundi i tako potvrdio dobru formu. Intezivno treniram već mjesecima, a kroz revijalne borbe testiram napredak, kako bi se na pravi način pripremio za ostvarenju svog profesionalnog sna, a to je da boksujem u SAD. Nastavljam treninge sa ruskim bokserom Konstatinom Biglerom i starim saradnikom Gordanom Zorićem, dok menadžer Beni Blanko pregovara oko organizacije meča u SAD. To bi se trebalo desiti krajem jeseni ili početkom zime, u igri su tri destinacije Los Anđeles, Njujork i Las Vegas, zavisno naravno od protivnika i finansijske ponude. U slučaju dogovora obavio bih dio priprema na Kozari, potom u Španiji sa trenerom Antoniom Postigom, kako bi tako važan meč dočekao u top formi – kaže 26-godišnji borac.

EuroBlic