U periodu od 4. do 8.avgusta, na putnoj mreži na području Policijske uprave Prijedor izvršena je pojačana kontrola učesnika u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja dozvoljene brzine pomoću radarskog sistema „Dual“.

Prilikom kontrole radarski uređaj je registrovao prolazak 17.237 vozila od kojih je 856 ili 4,96% počinilo prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom.

U 352 slučaja ili 41,12% ukupnog broja utvrđenih prekršaja, radi se o težim prekršajima za koje je predviđeno izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i to za 229 prekršaja u trajanju od jednog mjeseca, a za 123 prekršaja zabrana u trajanju od 2 mjeseca.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno pravila koja se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila i zabranu upravljanja vozilima pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

PU Prijedor
Foto – ilustracija