pavic-posjeta vrticu (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić je povodom nedjelje djeteta juče posjetio Dječiji vrtić „Radost“ i mališanima uručio prigodne poklone.

„Ovdje sam prije svega da se upoznam sa radom ove ustanove i njihovim potrebama, ali i da sa svojim malim drugarima podijelimo zadovoljstvo što su oni dosta toga u vrtiću naučili“ kazao je Pavić.

On je dodao da se u Prijedoru dosta pažnje posvećuje predškolskom obrazovanju.

„Ove godine smo renovirali vrtić na Urijama, prije dvije godine na Pećanima, otvaramo vrtić u Kozarcu i nama je ostalo da baš ovaj centralni objekat dovedemo u bolje stanje nego što je sada“, kazao je Pavić.

On je dodao da smatra da predškolsko obrazovanje ima dobre uslove za rad i da ima djece koja još nisu obuhvaćena ovim obrazovanjem i da očekuje da će u narednom periodu biti obezbijeđen prostor za svu djecu, čiji roditelji imaju interes i potrebu da im djeca pohađaju vrtić.

Direktor vrtića Dušanka Božić je istakla da postoji dobra saradnja sa lokalnom upravom koja ima razumijevanje za sve potrebe ustanove, bolje uslove boravka djece i njihovu bezbjednost.

U ovoj ustanovi trenutno boravi preko 400 mališana.

Tekst – www.prijedorgrad.org
Foto – Aleksandar Drakulić
pavic-posjeta vrticu (2) pavic-posjeta vrticu (3) pavic-posjeta vrticu (4) pavic-posjeta vrticu (5)