Srđan Savić, odlični 21-godišnji rukometaš iz Republike Srpske, nastavlja karijeru u Austriji.

Korpulentni lijevi bek, Banjalučanin koji je bio prvi strijelac Prijedora, a proljetos u Premijer ligi BiH branio boje Krajine iz Cazina, potpisao je ugovor za Trofajah iz istoimenog grada.

– Trofajah je udaljen 40 kilometara od Graca, a oko 130 km od Beča. Radi se o austrijskom drugoligaškom klubu, koji je prošle sezone osvojio četvrto mjesto i igrao u „plej-ofu“. Zadovoljan sam angažmanom i uslovima koje imaju. Trudiću se da pružim maksimum i opravdan ukazano povjerenje, jer sam svjestan da se u toj zemlji igra kvalitetan rukomet. Najvažnije je da se što bolje pripremim za nove izazove – priča Savić.

Nema sumnje da mladić, koji je „ostavljao srce na terenu“, bio nezadrživ u napadu, ali isto tako sebe trošio u odbrambenim zadacima, jasno u dahu otkrivaju njegove reči, želi potpuno da se dokaže u novoj sredini.

– Ekipu predvodi trener-igrač Mario Maretić iz Hrvatske. Ambicije su im plasman u vrh tabele, poklapaju se i sa mojim željama da napredujem. Potpisao sam ugovor na godinu dana, sa mogućnošću nastavka saradnje na još godinu, ukoliko obje strane budu zadovoljne. Naravno da bih volio da svojim partijama skrenem pažnju prvoligaša i napravim još jedan iskorak – naglasio je Savić.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com