Boris Muzgonja, nekadašnji fudbaler Rudar-Prijedora, iz prvih dana njegovih učešća u Premijer ligi BiH, s uspjehom igra u Njemačkoj.

Proteklu polusezonu branio je boje FK „Nikola Tesla“ iz Hamburga, koji će se od naredne sezone takmičiti u Šestoj Landes ligi, pošto je prethodne osvojio prvo mjesto u sedmoligaškom rangu nadmetanja.

– Otišao sam u Njemačku krajem 2016.godine u potrazi za poslom, prvo, na preporuku jednog prijatelja Prijedorčanina, igrao za neki domaći klub Becirs lige, a potom čuo za FK „Nikola Tesla“. Osnovali su ga prije deset godina Srbi, naši porijeklom iz Srbije, gdje imaju i svoje firme. Dolaze u njega i talentovani mladi fudbaleri iz Srbije, igraju i iseljenici iz BiH, a ima i Rusa i Turaka i svih strana svijeta. Pored prvog tima seniora, postoji i drugi, kao i dvije ekipe veterana. Postoje u Hamburgu i košarkaški i rukometni sastavi, a ima individualaca u maratonu i biciklizmu – priča Muzgonja.

Iskusni „defanzivac“, primjer pravog sportiste i na terenu i van njega koji će 27.avgusta napuniti 33 godine, a, uz dres „rudara sa Sane“, nastupao je u karijeri i za Podgrmeč (Sanski Most), Krajinu (Cazin), prijedorski Radnik Urije, Slobodu iz Novog Grada i Naftagas-Ivanić Grad u Hrvatskoj, trenutno trenira sa prvotimcima trećeligaša Republike Srpske OFK Brda iz Hambarina u iščekivanju produženja „vize“ i povratka u Njemačku.

– Lige na nivou regije Hambug su kvalitetne. Prvenstvo je već počelo. Svi smo zaposleni, a finansije od ugovora i premija u klubu dopunjavaju porodični budžet. Imamo odlične uslove, a za nas je najvažnije druženje i što kao klub pronosimo i slavimo ime najvećeg srpskog naučnika. Pošto ima ljudi iz Banjaluke, klub je gostovao u glavnom gradu Srpske, a ima saradnju sa klubovima u Beogradu i Zaječaru. Lično, kada budem u poziciji da materijalno ojačam, potrudiću se da pomognem prije svih Podgrmeču, gdje sam proveo najveći dio karijere i bio kapiten – istakao je Muzgonja.

Tekst i foto – Nenad Đerić – www.prijedordanas.com