Blizu kilogram heroina pronašla je policija na području Banjaluke i uhapsila stare znalce, Prijedorčane Vanju Vukovića (32) i Nemanju Matijaša (34), saznajemo nezvanično.

Prema riječima izvora “Nezavisnih”, pomno je, sitno do detalja, pripremana ova akcija, te je, u konačnici, rezultirala jednom od većih zapljena spomenute teške droge u Banjaluci.

Precizno, u pitanju je 944,8 grama heroina, tržišne vrijednosti koja se procjenjuje na čak 50.000 maraka. Nezvanično, droga je bila sakrivena u filteru za vazduh pasata 5, kojim se vozio dvojac iz Prijedora.

“Po saznanju kakve su im namjere, Vuković i Matijaš praćeni su duže vrijeme i pali su u sačekuši, na području Banjaluke. Po svemu sudeći, namjeravali su da drogu prodaju, i ona bi na kraju završila na ulici”, pojašnjava naš izvor.

Sagovornik “Nezavisnih” dodaje da nije isključeno da će istraga u ovom slučaju dovesti do još nekoga.

“Dakle, treba da se utvrdi gdje je droga nabavljena i u čijim rukama je na kraju trebalo da završi. Konkretnije, cilj je da se ustanovi jesu li je oni htjeli dilovati, ili predati nekom trećem da je rastura”, pojašnjava naš izvor.

Uz navođenje inicijala Vukovića i Matijaša, iz MUP-a RS juče je potvrđeno da su oni uhapšeni dan ranije, u režiji pripadnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet i njihovih kolage iz Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Uhapšeni su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet droge. Tokom hapšenja i nakon pretresa vozila koje su ova lica koristila, policajci su pronašli i privremeno oduzeli 944,8 grama heroina”, naveli su iz MUP-a RS. Uhapšeni dvojac juče je, uz jake mjere bezbjednosti, predat Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Tih momenata, pojedini policajci na obezbjeđenju bili su naoružani dugim cijevima.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, pohvalio je rad kolega, navodeći da je, s obzirom na količinu droge, riječ o organizovanom kriminalu.

“Nadam se da će i buduće aktivnosti doprinijeti da smanjimo ovu pošast koja se sve više širi, ne samo u BiH, nego i u drugim zemljama”, rekao je Lukač.

Vuković je, prisjetimo se, 2007. osuđen na 30 mjeseci zatvora zbog podmetanja eksploziva pod vozilo Gorana Mikanovića, nekadašnjeg načelnika Odjeljenja za suzbijanje narkotika u tadašnjem CJB Banjaluka.

Nezavisne novine