Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 2. do 5. avgusta, sprovedena je akcija pojačane kontrole stanja javnog reda i mira na području Kozarske Dubice, sa akcentom na prekršaje„Uznemiravanje građana bukom“.

-Akcija je sprovedena po osnovu plana „Turistička sezona 2017“ u saradnji sa Opštinskom komunalnom policijom i opštinskim ekološkim inspektorom, u okviru koje je izvršen obilazak ugostiteljskih objekata na području Policijske stanice Kozarska Dubica – rekla je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Ona je dodala da je kontrolnim aktivnostima u periodu trajanja akcije utvrđeno da su u tri lokala, reprodukovanjem preglasne muzike, počinjeni prekršaji „Uznemiravanje građana bukom“ iz člana 15. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, za koje će protiv odgovornih lica, Osnovnom sudu u Kozarskoj Dubici, biti podneseno pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

U pojedinim ugostiteljskim objektima evidentirano je ponavljanje činjenja ovog prekršaja.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vlasnike i odgovorna lica ugostiteljskih objekata da poštuju zakonske propise kada je u pitanju javni red i mir, da poštuju zakonski vremenska ograničenja u kojima je dozvoljeno izvođenje muzičkih i drugih sadržaja, te da tim izvođenjem ne uzmiravaju građane bukom.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ilustracija