Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske upravePrijedor, 07.08.2017. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica D.P. (1975) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Pronevjera“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni, kao uposlenik preduzeća za građevinarstvo, trgovinu i usluge iz LJubinja, a u okviru ugovora o poslovno tehničkoj saradnji između njegovog poslodavca i preduzeća iz Doboja koje nudi usluge kablovske televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije – Poslovna jedinica Prijedor, bio zadužen za isplatu naknada vlasnicima kroz čije zemljište su postavljene instalacije tog kablovskog operatera.

Međutim, novac koji je uzeo od kablovskog operatera osumnjičeni nije isplatio vlasnicima, već je isti zadržao za sebe, a dio tog novca pravdao potpisujući vlasnike zemljišta na naloge za isplatu.

Na ovaj način osumnjičeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.878 KM za koji iznos je ujedno oštetio preduzeće iz Doboja.

PU Prijedor
Foto – ilustracija