Poslije za mnoge simpatizere Rudar-Prijedor iznenađujućeg visokog poraza u finalu turnira u Mrkonjić Gradu od domaćeg prvoligaša Slobode 6:0, uslijedio je još jedan i u polufinalu petog Memorijalnog tutnria „Drago Kovačević“ u Žeravici, ovoga puta 4:0 od drugoligaša Jedinstva, kojeg odnedavno svojevremeni prvotimac „rudara sa Sane“ Boris Savić.

Rezimirajući ostvareno u pripremnom periodu pomalo je iznenađen i šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac, ali kao i uvijek, kao što nije bio euforičan kada su se nizali uspjesi, pokušava mirno da o svemu razmišlja.

– Neke čudne stvari su se dešavale u ove dvije utakmice. Smatrao sam protiv Mrkonjićana da je to bio loš dan i da nešto slično ne može da se ponovi. Međutim, i u Žeravici imali smo novu nepriliku i primili četiri gola što nije svojstveno našoj ekipi. I prošle sezone dobijali smo dosta pogodaka. Stoga smo ciljano išli da se u ovom prelaznom roku pojačamo na poziciji „štopera“ – priča Jelisavac.

Mada se najavljivalo da će glavni teren Gradskom stadionu, gdje su radovi počeli i prije završetka prvenstva, biti brzo saniran, Prijedorčani su svih sedam kontrolnih mečeva (tri pobjede i četiri poraza) odigrali kao gosti.

Tako ovaj klub iz Potkozarja nastavlja jednu ne baš lijepu tradiciju.

Naime u posljednjih šest godina odigrao je na ovom zdanju samo osam prijateljskih utakmica, od kojih je jedna bila trening-duel sa juniorima iz svog Omladinskog pogona.

– Zabrinjava činjenica da smo u sedam mečeva primili 18 golova, toliko smo ih i dali, što je dobro. Rivali su nam mrežu u posljednja dva susreta tresli nakon naših individualnih grešaka. Da li je riječ o padu koncentracije, možda i što smo „rotirali“ igrače na „štoperskim“ pozicijama, ali nadam se da ćemo do gostovanja u Janji popraviti taj segment igre i biti maksimalno skoncentrisani na utakmicu sa Podrinjem – nastavlja Jelisavac.

On ističe da he rad u pripremnom periodu bio obećavajući, zbog odgovornosti njegovih izabranika prema svojim obavezama.

Sem Stefana Gavranovića, koji je imao neugodnost zbog zadobijenog „herpesa“, svi su podnijeli dobro teret onoga što se od njih zahtijevalo, a samo se protiv Jedinstva Aleksandar Popović požalio na povredu mišića.

– Nadam se da je sve na kraju bilo plod individualnosti, a ne kolektiva. I dalje vjerujem u ono što radimo, u sve igrače i zajednički posao u cjelini. Najlakše bi bilo „dići sidro“, okrenuti se i otići, ali vjerujem u odličan pristup momaka na treninzima tokom 30 dana, svakako nije nagovještavao da bi se mogle dešavati ovakva dva rezultata. To mi i ne daje za pravo da ih osuđujem, ali se to ne smije dešavati ekipi koja pretenduje na sam vrh tabele i nadam se da ćemo biti nagrađeni za sav trud – zaključio je s optimizmom Jelisavac.

REZULTATI
Rudar-Prijedor je u pripremnom periodu ostvario sljedeće rezultate:
Željezničar (Banjaluka) 1:3
Sloboda (Novi Grad) 5:2 i 3:1
Gorica (Velika Gorica) 0:1
Krupa B tim (Krupa na Vrbasu) 9:1
Sloboda (Mrkonjić Grad) 0:6
Jedinstvo (Žeravica) 0:4

JAKUPOVIĆ NAJEFIKASNIJI
Najefikasniji igrač bio je povratnik među Prijedorčane Demir Jakupović sa pet golova, Milan Šakić se četiri puta upisao u listu strijelaca, Stefan Gavranović, Ognjen Jaćimović i Draško Lolić po dva puta, a Aleksandar Vojnović, Novica Petrović i Boban Živanić po jednom.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – NK Gorica