gomjenica-sloga (4)U komšijskom derbiju 6.kola Četvrte lige FSP Prijedor, u Prijedoru fudbaleri Gomjenice savladali su pred ovaj duel trećeplasiranu Slogu sa 2:1 i zadržali vodeću poziciju na tabeli sa pet pobjeda, uz jedan remi, sa 16 osvojenih bodova i gol-razlikom 15:3.

Poslije kornera sa desne strane Mršića šut Vladana Torbice u 9. minuti sa oko 20 metara, koji je bio lak plijen za protivničkog čuvara mreže Šarića, kao da je najavio da domaćin ne ulazi sa toliko žustrine kao rival iz Rakelića. „Visoko“ su gosti držali odbrambeni „bedem“, igra se uglavnom odvijala na sredini terena i teško se dolazilo do šansi.

Ipak, u 25.minutu Siniša Objedović je sa oko 25 metara iskosa sa desne strane, uz obilatu pomoć golmana Šarića, doveo izabranike Bojana Ivanovića u vođstvo od 0:1.

Do odmora vrijedi zabilježiti pokušaj Kajteza. Sa ivice šesnaesterca gađao je donji lijevi ugao Šarića, koji izbacuje loptu u korner.

gomjenica-sloga (1)U nastavku tim, koji vodi Mile Kotaran, pokušava da nametne svoj stil igre, ali nikako da dođe do izjednačenja. Čak šta više, u 63.minutu iskusni Darko Čačić iznio je loptu sa svoje polovine, krupnim koracima gazeći ušao sa desne strane u kazneni prostor domaćih i sa svega nekoliko metara tukao u bliži ugao Torbice, koji ovoga puta nije dozvolio da vadi loptu iz mreže.

Dva minuta kasnije opet je na sceni Siniša Objedović, koga je lopta pogodila u ruku i sudija Aleksandar Karanović je pokazao na „bijelu tačku“. Najbolji akter meča Mršić bio je siguran egzekutor najstrože kazne za izjednačenje na 1:1.

Bilo je tada jasno da Gominičani, koji često „lome“ otpor svojih rivala u finišu mogu i do preokreta. U 77.minutu nakon udarca sa ugla Mršića sa desne strane Tadić je najviši u skoku i glavom šalje loptu na pravo mjesto. Strijelac gola za trijumf svog tima, zbog udaranja Duška Dragića, na koje je glavnom arbitru ukazao njegov pomoćnik Radaković, dobio je drugi žuti karton, odnosno crveni, te je morao u svlačionicu prije kraja meča.

Međutim, ni Sloga nije meč završila sa brojčanom prednošću, jer, nije bilo mogućnosti da se, zbog već obavljenih zamjena, izvrši još jedna poslije povrede Stankovića, ali je imala pokušaj Čačića iz „slobodnjaka“ i stativu, a prema onome što je prikazala zaslužila je bod.

Ipak, Gomjenica je potvrdila da onaj ko juri ka tituli, kada i ne blista, pobjeđuje, nastavivši svoj uspješan niz, ujedno dokazavši da nije slučajno lider u ovom rangu takmičenja. Prvenstvo je dugo i biće svakako još uzbuđenja i neizvjesnosti.

Gomjenica-Sloga 2:1(0:1)

Prijedor
Igralište FK Gomjenica
Gledalaca: 100
Sudija: Aleksandar Karanović (Prijedor) 6,5
Strijelci: Mršić u 65. (iz penala) i Tadić u 77. za Gomjenicu, a Siniša Objedović u 25. minuti za Slogu

Žuti kartoni: Mršić, M.Torbica, Kajtez, Tadić, Kreća, Milošević (Gomjenica), D.Dragić, Si.Objedović, Pekija, Čačić (Sloga)
Crveni karton: Tadić (Gomjenica) u 80. minuti

GOMJENICA:
M.Torbica 6,5, V.Dragić 7, Bjelobrk 6,5 (od 75. Vujčić -), Draganić 7, Tadić 6,5, Kreća 6, Đurkić 7, V.Torbica 7, Milutinović 7 (od 75. Milošević -), Mršić 8 (od 86. Čorokalo -), Kajtez 7
Trener: Mile Kotaran

SLOGA:
Šarić 7, D.Tambić 7 (od 46. Šujica 6), Sajdel 7, Bujić 7, Čačić 7,5, Resanović 6, Si.Objedović 7, Saša Objedović 7(od 78. B.Tambić -), D.Dragić 7, Marić 6 (od 65. Pekija -), Stanković 6,5
Trener: Bojan Ivanović

Igrač utakmice: Mršić

N.Đerić/A.Drakulić
gomjenica-sloga (2) gomjenica-sloga (3)