Kako je danas potvrđeno iz Policijske uprave Prijedor, u akciji „Povratnik“ otkrivena su dva lica koja su osumnjičena za „Teške krađe“.

-U okviru mjera i radnji sprovedenih tokom jula mjeseca u akciji kodnog naziva „Povratnik“, usmjerenih na rasvjetljavanje krivičnih djela teške krađe, policijski službenici PS Novi Grad su 28.jula lišili slobode lice H.B. iz Novog Grada, te je nad istim izvršena kriminalistička obrada – rekla je Zvezdana Alendarević, portparolka PU Prijedor.

Ona je dodala da je tokom kriminalističke obrade utvrđeno da je osumnjičeni, zajedno sa licem M.N. iz Bijeljine, tokom juna mjeseca 2017.godine, na području Novog Grada, počinio šest krivičnih djela „Teška krađa“.

-Vršenjem ovih krivičnih djela osumnjičena lica su iz objekata kuća i stanova otuđivali alat, prehrambene proizvode i novac, a potom otuđene predmete prodavali na području Bijeljine i Unsko-Sanskog kantona. Kako osumnjičeno lice M.N. trenutno nije dostupno policijskim službenicima, kriminalistička obrada lica biće izvršena naknadno – rekla je Alendarevićeva.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica H.B. i M.N. biće dostavljen izvještaj za počinjenih šest krivičnih djela „Teška krađa“.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ilustracija