cjbpd-krivicna djelaBanjalučka policija u akciji “Stil” u četvrtak je podnijela izvještaj protiv Prijedorčanina Davora Vučičević (37) i Milana Zumbrzuskog (55) iz Vrnjačke Banje, osumnjičenih za osam teških krađa.

Za Vučičevićem i Zumbrzuskim MUP RS je raspisao potjernicu, a kako nezvanično saznajemo, Prijedorčanin bi uskoro mogao pasti u ruke policije jer se prema njihovim saznanjima nalazi u jednoj od država bivše Jugoslavije.

Iz banjalučke policije u petak je saopšteno, uz navođenje incijala, da su tokom višemjesečne istrage otkrili da su Vučičević i Zumbrzuski od februara do maja ove godine počinili teške krađe na području Banjaluke, Mrkonjić Grada, Laktaša i Dervente.

Kako kažu, na meti kradljivaca bile su mehaničke radnje i stomatološke ambulante, ističući da su prodajom ukradenih stvari prisvojili blizu 83.000 KM.

Izvor blizak istrazi nam je kazao da se pretpostavlja da su u februaru i martu opljačkali banjalučko preduzeće “Agromehanika”, odakle su odnijeli ukupno 25 motornih pila i troje motorne makaze.

Motorne pile, trimer i bušač rupa ukrali su i iz radnji “Agroauto” iz Mrkonjić Grada i derventskog preduzeća “Tepić”.
Kako dodaje naš izvor, meta im je bila i računarska oprema pa su iz laktaškog preduzeća “Laktaši” d.o.o. u martu odnijeli čak 15 mobilnih telefona, laptop i 12 tablet uređaja.

“Za pljačku stomatološkog pribora uvijek su koristili opel astru, a na meti su im bile banjalučke ambulante ‘Dr Čavić’, ‘Obradović’ i ‘Orthodent’, iz koje su ukrali robu vrijednu čak 33.000 maraka”, kazao je naš izvor.

Prema riječima našeg izvora, kradljivci su ukradene stvari najčešće prodavali u Srbiji, tako što su ih opel astrom prevozili do Zvornika, a potom ilegalno čamcem preko.

“Oni su ukradene stvari prodavali i u FBiH i RS”, dodaje naš izvor. Inače, početkom septembra protiv njih izvještaj je podnijela i prijedorska policija zbog istog djela. U Prijedoru su opljačkali poljoprivrednu apoteku, potom stomatološku ambulantu “Venera” i privatnu kuću.

Nezavisne novine