Grupa Prijedorčana, ljubitelja motora i putovanja, već treću godinu „krstari“ Evropom.

Mladenko Vujičić, Dario Bucalo, Darko Bajić, Nemanja Brdar i Novosađanin Predrag Sunić, u protekle dvije godine prešli su hiljade kilometara na svojim „dvotočkašima“.

-Mi smo grupa prijatelja koja je došla na ideju da dio svog odmora svake godine provede zajedno na nekom interesantnom putovanju. Porodični smo ljudi, imamo svoje svakodnevne obaveze, a ovakve ture nam služe kao neka vrsta opuštanja, zabave i avanture, tokom koje uživamo – kaže Mladenko Vujičić.

On dodaje da ih je na prvom putovanju 2015. godine put vodio rutom Hrvatska-Srbija-Bugarska-Makedonija-Grčka-Albanija-Crna Gora-BiH i da su prešli oko 3.100 kilometara.

-Znali smo i nismo znali u šta se upuštamo, ali niko od nas nije zažalio. Posjetili smo brojne lokacije, kako one koje su turistički poznate svima, tako i neka mala mjesta koja imaju svoju draž. Ipak, najviše nas se dojmila posjeta Meteorima u Grčkoj – priča Darko Bajić.

Prošle godine ovi avanturisti posjetili su Italiju i prevalili oko 2.850 kilometara.

Najveći dio vremena „krstarili“ su Sicilijom, ali su obišli i Rim, odnosno Vatikan.

-Nakon što smo trajektom putovali na relaciji Dubrovnik-Bari stigli smo na krajnji jug Italije gdje smo imali nezaboravno iskustvo. Od posjete poznatim arheološkim lokacijama do degustacije lokalnih jela i pića. Nikad nećemo zaboraviti posjetu obroncima vulkana Etna – kaže Dario Bucalo.

Dodaje da ih već za nekoliko dana očekuje novo putovanje a radi se o posjeti Rumuniji i Mađarskoj.

-Ovoga puta, idemo poznatom Transalpinom i obilazimo čuveni zamak grofa Drakule. Siguran sam da ćemo i ovaj put uživati u našim sedmodnevnim putešestvijama – rekao nam je Mladenko Vujičić.

Više fotografija možete pogledati OVDJE

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Mladenko Vujičić