Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b. Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“ broj: 121/12 ) i člana 12. Stav 3. Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja grada Prijedora („Službeni glasnik grada Prijedora“ broj 7/13) a zbog pojave ekstremno vosokih temperatura i prisutne pojave požara na otvorenom prostru i opasnosti značajnog ugrožavanja stanovništva, materijalnih dobara i životne sredine na području grada Prijedora donosim sljedeće:

ZAKLJUČKE

1.Pojava ekstremno visokih temperatura uz neodgovoran odnos pojedinaca koji vrše paljenje gorivog materijala na vlastitim imanjima uzrokuju pojavu velikog broj požara na otvorenom prostoru i na taj način izazivaju opasnost od širenja požara i značajnijeg ugrožavanja stanovništva i materijalnih dobara i životne sredine na području grada Prijedora.

2. U cilju zaštite stanovništva, materijalnih dobara i životne sredine od požara izričito se zabranjuje zabranjuje svako paljenje i izazivanje požara na otvorenom prostoru na području grada Prijedora

3.Obavezuju se nadležne inspekcije i drugi kontrolni organi da vrše pojačani nadzor i sprečavanje nedozvonjenog paljenja i loženja vatre na otvorenom prostoru te preduzmu sve zakonom predviđene mjere radi suzbijanja pojave izazivanja požara na otvorenom prostoru na području grada Prijedora.

Prijedor: 24.07.2017.godine

GRADONAČELNIK
Milenko Đaković