Prvi put Nacionalni park “Kozara” domaćin je manifestacije “Kozara u srcu” koja će biti održana na lokaciji Benkovac. Za dobru atmosferu pobrinuće se najpopularnije rok grupe među kojima je i “Bijelo dugme”. Manifestacija se realizuje uz podršku predsjednika i Vlade Republike Srpske, grada Prijedora, te brojnih partnera i sponzora.

Pripreme na Benkovcu u punom su jeku. Postavljanje led rasvjete u završnoj je fazi, ali i uređenje manjih površina. Slijedi postavljanje bine.

Prve večeri muzičkog spektakla “Kozara u srcu”, 26. jula, nastupiće “Tatu”, “Osvajači”, “Atomsko sklonište” i “Kerber”, dok će 27. jula nastupiti “NolimitNow”, “Fijasko” i “Bijelo dugme”, koje se nakon više od 40 godina vraća na Kozaru gdje će pjevati samo svoje pjesme.

Prevoz autobusima organizovan je iz Banjaluke, Prijedora, Novog Grada, Gradiške, Oštre Luke, Laktaša i Omarske. Za privatna vozila obezbijeđeno je 15.000 parking mjesta.

– Potrudili smo se da svi građani koji imaju želju pogledaju Fest i budu dio jednog predivnog spektakla koji svi mi pripremamo mjesecima. Mogu da dođu i da se vrate autobusima i da uopšte ne razmišljaju, već samo da uživaju – kaže organizator manifestacije Dražen Vrhovac.

Na Kozari su svi kapaciteti popunjeni, prenoćište se može rezervisati nedaleko od krajiške ljepotice preko organizatora. Za ljubitelje prirode obezbijeđen je prostor za kampovanje. Cilj manifestacije nije samo zabava već i turistička promocija.

– Mi očekujemo veliki broj posjeta, i prvi i drugi dan festivala. Ovo je sigurno jedna velika promocija i Nacionalnog parka i cijele Kozare i cijelog Potkozarja – kaže Dragan Romčević, direktor NP “Kozara”.

Ulaznice se mogu kupiti na 200 lokacija, ali i na sam dan manifestacije na Benkovcu. Kupovinom karte u opštinama i gradovima u okolini Kozare, možete dobiti i jedan od 1000 CD-ova.

RTRS