Bokseri iz Prijedora, braća Slađan i Miloš Janjanin, imala su nova iskušenja boreći se u afričkoj državi Togo, u malom mjestu po imenu „Oaza sreće“.

Slađan (26) je nastavio uspješnu seriju u profi-ringu, pošto je u 23. meču, ovoga puta u srednjoj kategoriji (72,5 kilograma) VBO verzije ostvario 22. pobjedu (17 nokautom), uz samo jedan poraz.

Primorao je na predaju klasičnim nokautom u trećoj rundi (bilo je predviđeno osam rundi) Triki Komeja iz Gane.

– Potvrdio sam dobru formu, a preostaje mi još jače da treniram i radim. Menadžer Beni Blanko nastojaće da mi obezbjedi dobar kamp i jednu veliku borbu. Nadam se da sam sve bliže ostvarenju sna i da bi za nekoliko mjeseci mogao uslijediti poziv iz Sjedinjenih Američkih Država da tamo boksujem – rekao je Slađan Janjanin.

Njegov brat Miloš (24), najmlađi od trojice boksera Prijedorčana (najstariji Dražan takođe je „pesničar“) je u glavnoj borbi večeri u „velter“ kategoriji do 69 kilograma u verziji UBF poražen od domaćeg borca Kouani Folu Kuega, nosioca interkontinentalne titule.

Bio mu je to sedmi neuspjeh u 18 okršaju, pored 10 pobjeda.

– Šteta je zbog Miloša. „Pokidao“ je u prve tri runde Afrikanca. Međutim, u četvrtoj, „Princ Togoa“ kako zovu njegovog rivala, imao je jednu seriju udaraca i sudija je jedva dočekao da bratu odbroji i prekine meč u kojem skoro da nije imao masnice od okršaja – istakao je Slađan, koji je bio i u ulozi Miloševog trenera.

IZ AVIONA NA MEČEVE

Dugo je trajalo putovanje Janjanina do svog odredišta, čak 48 časova.

Imali su problema u Istanbulu (Turska) zbog provjera viza, a umjesto na Ganu preusmjereni su na Maroko pa su preko Kazablanke krenuli za Ganu, odnosno Togo.

Iako su imali sve potrebne dokumente za let Sarajevo –Istanbul (gdje su proveli 30 časova)-Gana, put im se neplanirano odužio, pa su gotovo direktno iz aviona išli na svoje mečeve u ringu u „srcu“ afričke džungle, nedaleko od granice sa Burkinom Faso.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Slađan Janjanin