Fudbaleri Rudar-Prijedora su u trećoj provjeri tokom priprema doživjeli drugi poraz (prethodni na gostovanju banjalučkom Željezničaru 1:3, uz jednu pobjedu, u Novom Gradu protiv Slobode 5:2), ovoga puta u susjednoj Hrvatskoj.

U Velikoj Gorici „rudare sa Sane“ je savladala jedna od ekipa domaćeg drugoplasiranog drugoligaša pomenute zemlje, Gorice, sa minimalnih 1:0.

– Odigrali smo dobro, Demir Jakupović pogodio je prečku, imali nekoliko kontri od „četiri na dva“ i čak „pet na dva“, koje nismo realziovali, kao i stvorene šanse. Rival nas je kaznio za promašaje u 85.minuti, a rezultat sigurno nije bio pravi odraz snaga na terenu – rekao je šef stručnog štava Zlatko Jelisavac.

Rudar-Prijedor je susret protiv Gorice započeo u sastavu: Ne.Petrović, Marić, Pekija, No.Petrović, Pecelj, Jandrić, Vojnović, Lolić, Davidović, Jakupović Šakić, a igrali su još: Milinković, Gavranović, Jaćimović, Dekić, Marmat, Kovačević, Polovina i Radaković.

– Nismo mogli da računamo na povrijeđene Rokvića, Lajića i Marinovića, dok su Popović, Živanić i golman Šarac imali problema zbog pasoša – dodao je Jelisavac.

U srijedu ulijediće novi test, u Novom Gradu protiv Slobode, a potom učešće na turnirima u Mrkonjić Gradu i Žeravici.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – HNK Gorica