U Prijedoru je ozvaničen početak izvođenja građevinskih radova u okviru projekta “Razvojem preduzetničke infrastrukture do boljeg poslovnog okruženja”.

Cilj je otvaranje Biznis inkubacionog centra za kreativne industrije, u okviru kojeg bi trebalo da bude smješteno 14 preduzeća i otvoreno tridesetak radnih mjesta.

U prijedorskom Biznis inkubacionom centru trebalo bi da bude smješteno 14 preduzeća, koja se bave dizajnom, programiranjem, arhitekturom i videomontažom.

Na površini od oko 232 metra kvadratna renoviraju se kancelarije i moderna sala za sastanke.

Poslovni prostori izdavaće se po povoljnim uslovima.

– Naš je cilj bio da ih smjestimo na jednom mjestu, kako bi popunili poslovni prostor i bili na usluzi našim privrednim subjektima koji već rade, a nedostaju im stručnjaci iz te oblasti stručnjaci. Mi se nadamo da će tu biti najmanje tridesetak ljudi u ovom prvom, da tako kažem, valu – kaže Zinajda Hošić, šef Odsjeka za strateško planiranje i upravljanje projektima i razvojem u Gradskoj upravi Prijedor.

Projekat, čija vrijednost iznosi više od 133.200 KM, podržavaju Ministarstvo finansija, Ministarstvo uprave i lokalne samouoprave, Investiciono-razvojna banka, Razvojni program Ujedinjenih nacija i Grad Prijedor.

– Grad Prijedor podržava brojne aktivnosti u cilju stvaranja adekvatnih uslova za poslovno okruženje kroz jačanje preduzetništva, posebno u sektorima informacionih tehnologija i kreativne industrije i inovacija. Mi ćemo i u narednom periodu nastaviti sa ovakvom vrstom aktivnosti jačanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i podrške zapošljavanju novih radnika – kaže Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Grada Prijedora.

Trenutno se priprema izrada pravilnika o uslovima korišćenja prostorija.

Rekonstrukcija bi trebalo da bude završena polovinom oktobra.

RTRS