Pozivamo mlade starosti od 17 – 20 godina sa područja Novog Grada, Bosanske Krupe, Sanskog Mosta i Prijedora da se prijave za učešće u projektu Una/Sana Connect 2017 kojeg finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini a implementira Udruženje građana “Dar prirode” iz Novog Grada.

Projekat je prevenstveno namijenjen mladima ljudima koji imaju želju da se upoznaju sa osnovama web dizajna, content system management-a i obrade digitalnih fotografija ali i koji žele da putuju i upoznaju nove prijatelje i mjesta.

Projekat čini više aktivnosti, u trajanju od 7 mjeseci, od kojih izdvajamo ljetni kamp kod Bosanske Otoke (Camp Colony – https://www.facebook.com/CampColony ), organizacija IT edukacija u sva 4 grada obuhvaćena projektom, realizacija 4 lokalne akcije kao i 4 grupne posjete mladih gradovima uključenim u projekat.

Iz svakoga grada se može prijaviti maksimalno 13 mladih a posebna pažnja prilikom odabira učesnika će se voditi o polnoj zastupljenosti.

Za učešće u projektu posebno ohrabrujemo mlade aktivne u svojoj zajednici, djelovanjem u organizacijama civilnog društva ili koji su na neki drugi način društveno aktivni.

Za prijavu je potrebno popuniti dokument “Prijava Una-Sana” koji možete preuzeti OVDJE te ga proslijediti na e-mail smiric.ng@gmail.com ili ga kao poruku poslati na facebook stranicu Una/Sana Connect 2017 .

Rok za prijavu je 7.8.2017. godine.

Za više informacija možete pogledati facebook stranicu projekta, obratiti se porukom na istoj stranici ili direktno na telefon 065/695-924 (Saša Mirić – Koordinator projekta).