Mještani nekoliko prijedorskih sela, bez priključka na gradski vodovod, vodom se snabdijevaju iz bunara. Dodatni problemi u ovom periodu su suša i kvalitet vode, pa su neki prinuđeni da je kupuju.

Problemi zbog vode su stvarnost mještana Gornjih Garevaca, kod Prijedora. Da bi imali uredno vodosnabdijevanje bili su prinuđeni da izgrade bunare. Međutim, ni tu nije kraj njihovim mukama, jer se ovih dana suočavaju sa nestašicom vode.

Ovo je dodatni udar na kućni budžet. Prinuđeni su da se za vodu snalaze kako znaju i umiju i o svom trošku.

Suša je uzela svoj danak. Situacije su svjesni i u prijedorskom vodovodu. Projekat za izgradnju vodovodne mreže koji bi riješio ovaj problem stoji, jer novca nema. Međutim, u ovom trenutku dodatni problem i za one koji su priključeni na gradski vodovod jeste neracionalno trošenja vode.

Azra Borovčanin, izvršni direktor za tehničke poslove Vodovoda Prijedor, navodi da neki građani vodu koriste za zalijevanje i punjenje bazena, što uzrukuje da domaćinstva na rubnim djelovima Prijedora imaju problema sa vododsnadbjevanjem.

Ukoliko Prijedorčani ne budu poveli računa o racionalnom trošenju vode, biće kažnjeni, poručuju iz Vodovoda. Ovo je, uvjereni su, jedini način da se prevaziđe sušni period.

RTRS