Počele su pripreme regionalnog ligaša Republike Srpske, ekipe OFK Brdo, a kako je na prozivci igrača na stadionu „Vedro polje“ u Hambarinama naglašeno, ambicije u novoj sezoni su plasman od sredine tabele ka njenom vrhu.

Sportski direktor kluba Bahrudin Džamdžić poželio je kandidatima za prvi tim dobrodošlicu, zahvalio se onima koji su u proteklom prvenstvu, a i onim prethodnim iznijeli teret za zadovoljavajuće postignute rezultate.

– Očekujem da će saradnja sa momcima koje smo doveli biti dobra, da će biti i duža, a ne kratkog daha. Regionalna liga RS-grupa Zapad je izuzetno jaka, za nju se i ekipno i pojedinačno moramo pripremiti da bi odgovorili zadatku takmičenja. Očekuje nas 15 teških i „tvrdih“ utakmica za koje moramo biti spremni i psihički i fizički – rekao je Džamdžić.

Podsjetio je da je prošla sezona završena na devetom mjestu sa 34 boda, od kojih je 20 osvojeno u prvom dijelu prvenstva.

Nije za pohvalu podatak od 39 žutih kartona za samo polusezonu, ali jeste činjenica da nije bilo nijednog direktnog crvenog kartona.

Izrazio je uvjerenje da će sa novim trenerom Mirzom Alkićem ekipa biti spremna za početak novog nadmetanja.

Prozvao je dosadašnje igrače, od kojih se neki nisu pojavili, a na njih se računa.

To su: Jadranko Vidović, Adnan Čaušević, Nedim Musić (golmani), Armin Mešić, Fikret Borovac, Vahid Karupović, Sanel Kljajić, Denis Mujadžić, Haris Kaltak, Nemanja Miljević, Rijad Musić, Admir Mujadžić, Edin Sarhatlić, Admir Đug, Sanel Hadžimuratović, Mirko Grbić, ostalo je pitanje statusa Ivana Šakića i Željka Stegića, koji se nisu odazvali, dok je Pero Aleksić najavio odlazak u Partizan iz Kostajnice, takođe i Damir Gredelj izrazio želju da ode.

Novajlije u OFK Brdu su Haris Harambašić i Nikola Miličević, koji su do sada bili u prvoligašu RS Rudar-Prijedoru, kao i Goran Kecman, Neno Grahovac, Adnan Deumić, Željko Vidović, Alen Islamovski, Goran Zdjelar i Dražen Kobas, svi pristigli iz OFK Mrakovice (Kozaruša), člana Četvrte lige FSP Prijedor.

– Očekujem da će se naša pojačanja brzo uklopiti, jer se radi o iskusnim igračima. Uprava kluba odlučila je da se bez obzira na kvalitete i doprinos klubu, zahvali Besimu Ibričiću zbog nediscipline i činjenice da je, nakon crvenog kartona u utakmici Kupa Grada Prijedora kažnjen sa šest utakmica neigranja – naglasio je Džamdžić.

Alkić, koji je već jednu polusezonu u ovom rangu vodio OFK Brdo, a proljetos OFK Mrakovicu, istakao je da, što većina momaka i zna, voli disciplinu i rad.

– Od vas ću zahtijevati da se, kao i ja što se maksimalno pripremama za svaki trening, to činite i vi, a siguran sam da vam mogu biti uzor i na terenu i van terena. Obaveza je da se javite ukoliko ne dolazite na trening, jer ga na osnovu broja igrača pripremam. Ostaje nam da radimo, da maksimalno dobro prođemo ove pripreme, da odradimo četiri-pet planiranih utakmica. Trebate da ih iskoristite da se nametnete, a ovo nije konačan spisak, jer će još neki otići ili doći. Želja mi je da budete braća kako na terenu tako i van njega, jedan drugog podržavate, ispravljate grešku – reko je Alkić.

Predsjednik kluba Ismet Imširović, koji se već devet godina nalazi na čelui kluba, u prisustvu svog zamjenika Nasera Bačića te članova najužeg rukovodstva, zahvalio se prethodnim govornicima.

– Sve što su vam rekli sportski direktor i trener, učinili su u dogovoru sa Upravom, koja će svoje obaveze, kao što ih je rješavala i do sada, ubuduće tako činiti. Nikada nismo na kraju sezone ostali da nismo igrače isplatili. Zauzvrat tražimo od vas da ste drugovi, da se uzajamno poštujete, da se čuvate povreda. Svi igrači ste za nas isti, a svako sebi traži poziciju. Postoje nagrade za najboljeg igrača, ali po pravilniku i sankcije. Nadam se zajedničkoj saradnji i čuvanju imovine, a da budem reprezentativna ekipa Grada Prijedora i rekspektabilna gdje god da se nađemo – naglasio je Imširović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com