Fudbaleri Željezničara su u prijateljskom susretu prvoligaša Republike Srpske savladali Rudar-Prijedor sa 3:1.

„Želju“ je u vođstvo doveo u 44.minuti Adonis Bilal iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, pošto je prethodno oboren Siniša Šatara.

Sa rezultatom 1:0 otišlo se na omdor.

U nastavku, u 59.minuti, Sergej Kalabić, nada novog člana elite Srpske, rođen 2002.godine, je udvostručio prednost domaćih na asistenciju igrača-trenera Branislava Krunića.

„Rudari sa Sane“ preko Demira Jakupovića u 65.minutu smanjili na 2:1, a šteta je po njih što period dobre igre nisu krunisali sa još jednim pogotkom.

U 85.minuti, poslije prekršaja nad Krunićem u šesnaestercu gostiju, Jovan Pavlović je iz penala „ovjerio“ pobjedu tima iz „Predgrađa“.

Za Prijedorčane, kojima je ovo bila prva provjera su nastupili igrači, pristigli u međuvremenu, nakon prozivke: Srboljub Jandrić (Tekstilac Kort, Derventa), Aleksandar Popović (Kozara, Gradiška) i Emil Novi (Slovenija), dok je povratnik iz redova mrkonjićke Slobode, golman Nemanja Petrović izostao zbog obaveza na poslu, pa je Đorđe Šarac bio među stativama svih 90 minuta.

Željezničar Sport tim: Rudar-Prijedor 3:1(1:0)

Banjaluka
Stadion: Željezničar Sport tima
Gledalaca: 50
Sudija: Mišo Mačkić (Banjaluka)
Strijelci: Bilal u 44., Kalabić u 59. i Pavlović (iz penala) u 85. za Željezničar Sport tim, a Jakupović u 65.minuti za Rudar-Prijedor

ŽELJEZNIČAR SPORT TIM:
Kukrika, Čolić, Šaula, Tadić, Malić, Majkić, Bilal, Bosančić, Šatara, Jokanović, Marković
Igrali su još: Pupovac, Krunić, Nježić, Kuzmanović, Ostojić, Petković, Kević, Popović, Vukelja, Pavlović, Grahovac, Kalabić, Kuprešak, Knežević, Ćetković, Ružičić

RUDAR-PRIJEDOR:
Šarac, Marić, Dekić, Pekija, Gavranović, Jandrić, Popović, Rokvić, Kuridža, Novi
Igrali su još: Marmat, Radaković, Brdar, Davidović, Marinović, Polovina, No.Petrović, Vojnović, Lolić, Jakupović, Šakić, Jaćimović, Živanić, Paunović, Kovačević

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com