Luka Kačavenda, mladi golman Rudar-Prijedora, kao što smo ranije i najvaljivali, i zvanično je postao član jednog od najpoznatijih klubova sa prostora bivše Jugoslavije, „superligaša“ Srbije, novosadske Vojvodine.

U prisustvu oca Milana, sa njim je Stipendijski ugovor o igranju za „crvene-bele“ iz „Srpske Atine“ koji traje tri godine (od 1.jula ove do 1.jula 2020.godine) potpisao Duško Grujić, direktor Omladinske škole Vojvodine „Ilija Pantelić“.

Bio je ovaj 15-godišnjak još 2015.godine u selekciji Republike Srpske do 15 godina, brzo potvrđujući svoj talenat, ove godine branio je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine do 16 godina.

Bilo je klubova iz regiona pa i šire, koji su pokazali interesovanje za njega, ali Vojvodina je bila najkonkretnija.

-Utisci su odlični. Boraviću u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“, gdje sam već odradio tri treninga, a tokom sljedeće nedelje već će uslijediti treninzi dva puta dnevno. Svjestan sam da sam na novom početku, ali i silno motivisan da se prvo dokažem u kadetskoj selekciji, izborim mjesto među stativama, a potom napredujem još više. Uslovi su izvanredni, želja mi je svakako da jednog dana na stadionu „Karađorđe“ stanem na gol prvog tima „Voše“ – rekao je Kačavenda, koji će 1.novembra napuniti 16 godina.

Nema sumnje, čelnici „Stare dame“ srpskog fudbala, fudbalskog kolektiva koji je uvijek vjerovao u mlade, napravili su pravi potez dovođenjem uzornog i stasitog momka (visok 190 centimetara) iz grada na Sani, koji je u Novom Sadu upisao saobraćajni smjer srednjoškolskog obrazovanja.

Ove sezone, pošto su njegovi „rudari“ osvojili titulu šampiona u Omladinskoj ligi BiH za ovu kategoriju blistao je, bio junak i na završnom turniru u Mostaru, kada se penalima stiglo protiv Travnika do dragocjenog pehara, nakon remija 0:0 u finalu.

Smiren, jake psihološke stabilnosti, racionalan, Kačavenda će, ukoliko nastavi marljivo da radi, sigurno veoma brzo stići i do velike scene.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Luka Kačavenda