Sprat Odjeljenja psihijatrije u prijedorskoj bolnici “Dr Mladen Stojanović” rekonstruisan je i stavljen u funkciju, međutim, u ovoj zdravstvenoj ustanovi još nemaju uslove za zatvoreni tip liječenja.

Direktor bolnice Mirko Sovilj naglasio je da je preostala rekonstrukcija prizemlja u kojem je prije četiri mjeseca buknuo požar te da vjeruje da će radovi biti završeni do kraja građevinske sezone. On je naglasio da pacijente koji bi trebalo da borave u zatvorenom tipu bolnice šalju u banjalučku psihijatriju.

– Procijenjena šteta od požara je oko 70.000 KM i ovih dana očekujemo da nam osiguravajuća kuća nadoknadi taj iznos. Renoviranje sprata koštalo je oko 15.000, dok su šteta, a samim tim i troškovi rekonstrukcije prizemlja mnogo veći – rekao je Sovilj.

Dodaje da i dalje nije poznato kako je došlo do požara.

– U izvještaju koji smo dobili od policije navedeno je da je uzrok požara najvjerovatnije otvoreni plamen, ali ništa detaljnije nije saopšteno. Moram reći da smo i mi nezadovoljni načinom istrage, jer je to objašnjenje prilično uopšteno – rekao je Sovilj.

Požar u zgradi prijedorske psihijatrije buknuo je 2. marta u sobi za izolaciju u kojoj je bila smještena pacijentkinja M. M. (34) koja je jedina zadobila opekotine.

Nakon ovog događaja pacijenti koji su bili smješteni u zatvorenom dijelu premješteni su na Psihijatrijsku kliniku u Banjaluku, dok su oni sa lakšom kliničkom slikom otpušteni kućama.

Glas Srpske