Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1 Policijske uprave Prijedor, tokom juna i jula mjeseca ove godine preduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela „Teška krađa“ u sticaju, počinjeno nad preduzećem za proizvodnju elektro kablova u LJubiji, u periodu od decembra 2016.godine do jula 2017.godine.

Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje ovog krivičnog djela izvršena je kriminalistička obrada lica D.I., Dž.M., A.M. i D.Đ., svi iz LJubije.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičena lica, tokom navedenog perioda, kao zaposlenici navedene firme, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, u više navrata iz firme otuđivali repromaterijal za postupak proizvodnje, poluproizvode i gotove proizvode od aluminijuma, bakra i mesinga.

Otuđene predmete, ukupne težine oko 4.027 kg, osumnjičena lica su prodala kao sekundarnu sirovinu na otpadima, oštetivši ovo preduzeće za iznos od 29.774 KM.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica D.I., Dž.M., A.M. i D.Đ., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Teška krađa“ u sticaju.

PU Prijedor
Foto – ilustracija