Udruženje likovnih umjetnika Prijedor objavilo je na Facebook stranici „Prijedor grad murala“ 37 prijedloga koji su pristigli na konkurs za dodjelu pete godišnje međunarodne nagrade “Paola de Manincor” za najbolji mural u Prijedoru za 2017. godinu.

Pobjednik ovogodišnjeg konkursa dobiće priliku da svoj rad realizuje na fasadi zgrade Osnovne škole „Desanka Maksimović” a nalazi se u ulici Branislava Nušića broj 7.

Godišnja međunarodna nagrada za najbolji mural u Prijedoru “Paola de Manincor” sastoji se iz plakete i nagradnog fonda od 3.000 KM.

Paola de Manincor je slikarka iz Lavisa u italijanskoj pokrajini Trentino, koja je 1998. godine, zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj školi.

U protekle četiri godine naš grad je u okviru projekta “Prijedor – grad murala” dobio murale – “Šeširdžija” Nataše Konjević iz Banjaluke, “Transformacija” mađarskog strit-art umjetnika Atile Samožija Vidama, “Vrt” rumunskog autora Raula Opree i „Grad“ Umjetničke grupe “Dim tim” iz Beograda

Sve radove/prijedloge možete pogledati OVDJE

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Udruženje likovnih umjetnika Prijedor