Zbog izuzetno visokih temperatra u Prijedoru su, između ostalog, uvedeni vanredni termini odvoza smeća.

Kako bi bile pojačane sanitarno-higijenske mjere i spriječena pojava epidemija, a po nalogu gradonačelnika, preduzeće Komunalne usluge uvelo je vanredne termine odvoza smeća sa područja prijedorskih urbanih zona. Iz užeg gradskoj područja, smeće se odvozi i dva puta dnevno. Angažovana je sva radna snaga Radne jedinice Јavne higijene ovog preduzeća.

Zbog vrućina, većina Prijedorčana najnužnije poslove i kupovinu obavlja u ranim jutarnjim časovima. Zadovoljni su uvedenim vanrednim mjerama prilikom odvoza smeća, kao i uređenjem javnih površina.

U okviru pojačanih sanitarno-higijenskih mjera svakog dana od pet časova ujutro, angažovano je tridesetak radnika komunalnog preduzeća na odvozu smeća. Zbog visokih temperatura, radnici moraju praviti pauze.

Milan Mijatović, radnik Komunalnih usluga, kaže da su juče na asfaltu izmjerili temperaturu od 46 stepeni Celzijusovih, ali da ne prekidaju sa radom. Kako navodi, povremeno odmore, pa nastave s radom.

U gradskoj zoni smeće se odvozi i dva puta dnevno. Odvoz otpada pojačan je i u drugim dijelovima Prijedora.

Milka Grbić, rukovodilac RЈ Јavna higijena, kaže da je na ovim poslovima angažovano tridesetak radnika, te vozači kamiona, tj. sve vozne jedinice, a radi se od ranog jutra.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da otpad iznose u ranim jutarnjim časovima.

RTRS