Poštovani vjernici Velikog Palančišta i Crne doline,

Blagoslovom episkopa banjalučkog Gospodina Jefrema uskoro počinje izgradnja spomen hrama palančiškim žrtvama u Velikom Palančištu.

Zemljište za izgradnju hrama pridario je gospodin Ranko Vujičić iz Kozarske Dubice, rodom iz Velikog Palančišta.

Isto se nalazi uz partizansko groblje, nedaleko od mjesta na kojem je sahranjen postradali Srpski narod sa ovog područja.

Tim povodom, u utorak 11.jula 2017. godine, na pomenutoj parceli biće organizovan doček velikog pravoslavnog praznika svetih apostola Petra i Pavla, kada će biti služena molitva i obavljeno osvećenje zemljišta.

Nakon toga pristupiće se izboru građevinskog odbora i loženju petrovdanske vatre.

PROGRAM:
20.30 ČASOVA MOLITVA I OSVEĆENJE ZEMLJIŠTA
-IZBOR GRAĐEVINSKOG ODBORA
-LOŽENJE VATRE
-POSLUŽENJE SVIH PRISUTNIH

POZIVAM MJEŠTANE VELIKOG PALANČIŠTA I CRNE DOLINE ,ALI I SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA SE U RADOSTI ZBOG PREDSTOJEĆE IZGRADNJE HRAMA OKUPIMO NA POMENUTOM MJESTU !

Za vjernike koji će doći iz grada: lokalitet na kojem će biti izgrađen hram nalazi se u pravcu Kozarske Dubice nekih 4-5 kilometara od grada. Na vrhu Bukove Kose skrene se desno i odatle do budućeg hrama ima oko 500-600 metara.

PAROH PALANČIŠKI
PROTONAMJESNIK VLADISLAV VUČANOVIĆ

Organizaciji ovog događaja pridružila se i grupa plivača s Bogojavljenskog plivanja koji planiraju petrovdansko paljenje lila.

-Pozivamo sve sugrađane da povedu klince kako bi vidjeli kakvo smo djetinjstvo mi imali. Sve je obezbjeđeno, na Vama je samo da dođete – poručuje grupa mladih Prijedorčana.