Ljubija ponovo „oživljava“, i to na Petrovdan, jedan od najvećih srpskih svetaca.

Ako ste pomislili da je rudnik opet u pitanju , prevarili ste se.

Srpska pravoslavna Crkvena Opština Ljubija u saradnji sa Savjetom mjesne zajednice organizuje proslavu Petrovdana, 11. i 12.jula 2017.godine.

Večeras, 11.jula od 19 časova na rasporedu je večernje bogosluženje u hramu Svetih apostola Petra i Pavla uz sasluženje više sveštenika.

Od 20 časova na platou ispred hrama planirane su radicionalne narodne igre i nastup KUD-a „Kozara“, te nastup ojkačkih grupa Potkozarja i narodno veselje.

U srijedu, 12.jula, od 10 časova služiće se Sveta liturgija u hramu Svetih apostola Petra i Pavla, a nakon toga uslijediće Sveta litija oko hrama i lomljenje slavskog kolača.

Prema najavama, od 12 časova za sve vjernike i goste služiće se svečani ručak koji će biti upotpunjen pjesmom poznatih prijedorskih krajišnika Milana i Dejana.

Omladina i oni koji se tako osjećaju od 17 časova odigraće fudbalsku utakmicu na malom stadionu u Ljubiji u znak obilježavanju Petrovdana.

Prilika da se svi okupe i uveličaju ove događaje koji će sigurni smo dati još veću svjetlost kako Ljubiji tako i svim njenim građanima i da će ova mala varošica ponovo oživjeti i stati na svoje noge.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com