Za ekipu Rudar-Prijedora ponovo se pojavio problem sa golmanima.

Iskusni Đorđe Šarac, koji je u finišu prošle sezone čuvao mrežu Prijedorčana, ostao je jedini na raspolaganju.

Dejan Inđić je operisan, a Nikola Đurić, najavljen kao pojačanje iz prvoligaša FBiH Travnika riješio je da ostane među „vezirima“.

Iako se pojavio na početku priprema „rudara sa Sane“ i odradio nekoliko treninga, Đurić se nakon poziva nove uprave kluba sa stadiona „Pirota“ vratio u redove ove ekipe, pa su Prijedorčani „izvisili“ za pojačanje na golmanskoj poziciji.

Mladi Luka Kačavenda, koji je na sebe skrenuo pažnju braneći za ekipu kadeta koja je osvojila prvo mjesto u Omladinskoj ligi BiH-grupa Zapad a potom trijumfovala i na završnom turniru, iako se u klubu isticalo da se na njega računa, kao što je i najavio, nastaviće karijeru u „superligašu“ Srbije Vojvodini iz Novog Sada.

Treba spomenuti da je dugogodišnji golman „rudara sa Sane“ Nemanja Petrović, koji je jesenas bio standardan na golu Prijedorčana, a proljetni dio šampionata proveo u Slobodi iz Mrkonjić Grada, slobodan igrač.

Ostaje da se vidi da li će uprava Rudar-Prijedora ponovo tražiti rješenje u nekim drugim sredinama ili će mladić koji je prošao sve selekcije ponovo naći svoje mjesto u matičnom klubu.

Kako saznajemo, za 23-godišnjeg golmana se interesuje Sloboda iz Novog Grada, čiji trener Zoran Bujić je dobro upoznat sa kvalitetima Petrovića.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Nikola Đurić