rudarprijedor-krupa-rezultatU dobrom raspoloženju u Rudar-Prijedoru iščekuju duel protiv ekipe Vlasenice, poslije prve ovosezonske pobjede u gostima u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, nad timom Drine HE od 3:1. Prethodna sva susreta u Omarskoj, gdje „rudari sa Sane“ dočekuju svoje protivnike, zbog renoviranja glavnog terena Gradskog stadiona, sa Krupom iz Krupe na Vrbasu i Podrinjem iz Janje, i pored dobrih partija i mnoštva stvorenih šansi, riješili su u svoju korist sa minimalnih 1:0, pa se nadaju novom maksimalnom učinku.

-Iako je Vlasenica prvi put u eliti Republike Srpske, shvatamo je ozbiljno, na šta nas obavezuje i njen dosadašnji bodovni učinak sa kojim su i stepenicu više od nas. Spremni smo da odigramo odgovorno utakmicu, pošto ćemo samo pobjedom „ovjeriti“ tri boda osvojena u Višegradu – istakao je jedan od nosilaca igre zeleno-crnih na sredini terena, ali i kreator napadačkih akcija, Siniša Radoja.

Šef stručnog štaba Prijedorčana Darko Nestorović sa svojim najbližim saradnicima Nedžadom Žerićem i Srđanom Marjanovićem, neće moći da računa na Acu Đokića, koji je u „Andrićevom gradu“ dobio crveni karton, ali se u najbolju jedanaestoricu vraća iskusni kapiten Borislav Mikić, pošto je odradio kaznu zbog žutih kartona. Sigurno je da bi Rudar-Prijedor trijumfom uputio najbolju pozivnicu svojim navijačima za prvu utakmicu osmine finala Kupa BiH u srijedu, kada će u krajiškom derbiju biti domaćin banjalučkom Borcu.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva