mira pobjednik kupa bih (2)Četiri rukometašice ŽRK „Mira“ iz Prijedora, osvajačice triple krune u prošloj sezoni (premijer liga BiH, Kup BiH, Kup RS), našle su se na spisku ženske rukometne reprezentacije Republike Srpske za predstojeći prijateljski susret sa reprezentacijom Srbije koji bi trebao biti odigran 7. oktobra.

Među 22 pozvane rukometašice koje je na spisak uvrstio selektor Rade Unčanin našle su se Ena Briševac, Adrijana Damjanović, Šejla Kararić i Jelena Mutić.

Na spisku se nisu našle, iako poziv sigurno zaslužuju, dojučerašnja igračica Prijedorčanki Slađana Ivetić koja sada nastupa za jedan njemački trećeligaški klub, te iskusna Sanja Jevtić.

S obzirom da je Jevtićeva prestala sa aktivnim igranjem, pretpostavljamo da je to glavni razlog nepozivanja, dok razlog zbog čega se Ivetićeva nije našla na spisku vjerovatno „leži“ u činjenici da se radi o prijateljskom susretu reprezentacija RS i Srbije i činjenici da Rukometni savez RS i sama reprezentacija nemaju pravo da igraju zvanične susrete, pa je bilo teško izvodljivo da Ivetićeva dobije dozvolu sadašnjeg kluba za nastup.

Spisak rukometašica: Ena Briševac, Adrijana Damjanović, Šejla Kararić, Jelena Mutić (Mira), Dejana Knežević, Tanja Kekić, Bojana Babić, Renata Rajilić, Marijana Bogojević (Vrbas), Dragana Crnić, Vedrana Mihaljević, Branka Majstorović, Tijana Kovačević, Dragana Đurić (Borac), Tamara Borojević, Nataša Kondić (Knežopoljka), Ivana Sikimić (Crvena zvezda), Zorana Miličević (Medicinar), Anđela Došen (Laktaši), Dejana Kulić (Rogatica), Vesna Kalaba (Brod) i Dragana Boro (Leotar).

Tekst i foto (arhiva) – Aleksandar Drakulić